iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

31 januari 2013

Bo-Saris Ft. Jukebox - Little Bit More

Boris Titulaer (Venlo, 3 oktober 1980), beter bekend als Boris en sinds kort als Bo Saris is een Nederlands zanger en de winnaar van het televisieprogramma Idols in het seizoen 2003/2004.

Titulaer is al jong met muziek bezig. Zijn vader is een bekend jazzmuzikant en docent op het conservatorium in Amsterdam. Het maken van muziek is hem dan ook met de paplepel ingegoten. Na zijn middelbare school (College Den Hulster) wordt hij op zijn 17e toegelaten tot de voorbereidende klas van het conservatorium in Maastricht, maar hij maakt deze studie niet af. In plaats van zich bezig te houden met theorie van muziek, houdt Boris zich liever bezig met de praktijk.
In 2001 maakt hij deel uit van de soulformatie Sofuja (een afkorting van soul, funk en jazz), waarmee hij vooral in Spanje redelijk succesvol is. Met deze formatie doet hij ook mee aan het Nationale Songfestival met het nummer "She Would".

In 2003 besluit Boris mee te doen aan Idols II, omdat hem dat een goed platform lijkt om zijn talent aan een groter publiek te presenteren. Op 1 mei 2004 wint Boris in de finale van Maud Mulder. Kort daarna verschijnt zijn eerste single When You Think Of Me, dat al platina is voordat het singletje in de winkels ligt. Het nummer staat 3 weken op nummer 1 en gaat 80.000 keer over de toonbank. Zijn tweede single M.S.G. is minder succesvol (nr. 12 in hitcharts). Zijn derde single Cordelia flopt. De drie singles zijn allemaal afkomstig van het debuutalbum Rely on me, dat binnen een maand de gouden status bereikt.
Souldiva Angie Stone nodigt Boris in 2004 uit het duet Stay for a while met haar te zingen tijdens haar PURE-sessie voor The Box.

In 2005 wordt Boris genomineerd voor een Edison in de categorie "Beste zanger". In april zingt hij op de single No Sunrise van de Haarlemse groep Relax onder de naam Bo-Rush.
In juli 2006 verschijnt zijn single Within My Hands, vooruitlopend op zijn 2e album Holy Pleasure. Het album verschijnt in oktober 2006 en krijgt positieve kritieken van serieuze muziekbladen als Oor en Jazz Nu. Het album bereikt positie 12 in de albumcharts. In december 2006 staat Boris 2 keer in het voorprogramma van Katie Melua in de Heineken Music Hall.

In 2007 schudt hij het Idols-imago definitief van zich af met zijn optredens in een vol Paradiso (onderdeel van een goed lopende clubtour), op Noorderslag en North Sea Jazz. In november van datzelfde jaar ontvangt hij de Edison Jazzism Publieksprijs voor zijn 2e album Holy Pleasure. Bij een optreden in het ochtendprogramma van Giel Beelen op de radiozender 3FM (Boris zingt Ordinary people van John Legend mét John Legend) maakt hij bekend dat de samenwerking met zijn platenmaatschappij Sony BMG, in gezamenlijk overleg, is beëindigd. Boris wil op eigen benen staan en meer invloed hebben in de voortgang van zijn muzikale ontwikkeling en carrière.
In februari 2009 wordt zijn 3e album, "Live my Life" uitgebracht. In oktober 2008 is de eerste single van dit album uitgebracht: "If You Wanna Roll With Me". Het album haalt een top 10 notering

Daarna werd het even stil, maar in 2012 was daar ineens Bo-Saris met She's On Fire en ja hoor........dat bleek dus onze Boris te wezen.
Het nummer scoorde goed in de UP40, maar landelijk waren we er nog niet aan toe zo leek het. En dat terwijl Gerard Ekdom het plaatje van goede promotie voorzag.
Nu is Bo druk bezig met het afronden van zijn 4de album en daarvoor heeft hij een aantal demo's opgenomen. 1 van die demo's is "Little Bit More" en dat nummer kwam weer bij de dansgroep Jukebox terecht en zij schoten er direct een vette video bij.

Wellicht wordt het niet zijn nieuwe single, maar we wilden hem jullie toch niet onthouden want hij is wederom van topklasse en Bo-Saris ontwikkeld op deze manier toch een geheel eigen stijl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten