iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

12 augustus 2014

Pitbull Remschijf met Fireball.


Armando Christian Pérez (Miami, Florida, 15 januari 1981) is een Cubaans-Amerikaans rapper, ook bekend onder de naam Pitbull. Naast dat hij rapt, schrijft hij ook songteksten. Pitbull rapt meestal in het Engels, maar soms ook in het Spaans of Braziliaans Portugees. Woorden die vaak in zijn nummers te horen zijn: "Dale" en "Mr. Worldwide".

Hij werd geboren in Miami. Zijn ouders waren van Cubaanse afkomst. Aan het begin van zijn carrière kampte hij met problemen omdat hij een blanke rapper was met blauwe ogen. Pitbull werd beïnvloed door de Miami bass, en zijn grote voorbeelden waren Celia Cruz en Willy Chirino. Zijn ouders scheidden toen hij jong was, en zijn moeder zette hem later uit haar huis toen hij 16 was, dit omdat hij een drugsdealer was, evenals zijn vader. Hij zat op de South Miami Senior High School voor hij afstudeerde op de Miami Coral Park High School en zich ging richten op het rappen.

In 2004 bracht hij zijn album M.I.A.M.I uit. Daarna volgen nog de albums Money is still a major issue (2005), El mariel (2006), The Boatlift (2007) en Rebelution (2009). Met het laatstgenoemde album werd hij ook bekend in Nederland en België. De single I know you want me werd een enorme hit in beide landen, en kwam er ook op de eerste positie terecht in de hitlijsten. De kleinere hit Hotel Room Service kwam ook van hetzelfde album.
Het Album Planet Pit werdt een succes. De tweede single van het album, Give me everything, leverde Pitbull weer een enorme hit op. Deze samenwerking met Ne-Yo, Afrojack en Nayer werd zijn 2e nummer 1-hit in Nederland en België.
Eind december 2013 scoorde Pitbull zijn derde nummer 1-hit in de Nederlandse Top 40 met het nummer Timber, een samenwerking met zangeres Kesha.

Met het lekkere dance nummer Fireball gaat Pitbull zeker weer de hitparade bestormen.

Hij was al de Alarmschijf en nu is het ook de Remschijf.

1 opmerking:

  1. Citaat uit uw bericht:
    Met het lekkere dance nummer Fireball gaat Pitbull zeker weer de hitparade bestormen.

    Euh, hij staat al in de Top40 genoteerd en in uw eigen chart de UP40 schiet hij van 39 naar 12.
    :)

    BeantwoordenVerwijderen