iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

22 oktober 2013

Het voorgerecht van Chef'Special is Peculiar


Chef'Special er even tussenuit geweest om de batterij op te laden en om inspiratie op te doen, en ze hebben dat gedaan in New York. En nu zijn ze terug en klappen er gelijk op met hun nieuwe single Peculiar die inmiddels op 20 staat in de iTunes.

Peculiar is de eerste single die de heren van Chef'Special uitbrengen van hun in februari 2014 te verwachten opvolger van hun debuutalbum One For The Mrs (2011). 

De Haarlemsee band presenteert 7 februari (2014) hun nieuwe plaat in Paradiso in Amsterdam. Dat wordt gegarandeerd een knalfuif, want afgelopen zomer veroverden ze Nederland met hun energieke optredens op onder andere Lowlands, Sziget en Pinkpop.

Hoe begon het allemaal
In 2008 ging Chef'Special met hun toerbus The Mrs., na een korte voorbereiding, op een rondreis door Europa. Deze tocht ging langs de kust van Frankrijk en Spanje. In november 2009 werd de EP Hungry uitgebracht, die met een concert gepresenteerd werd in het Patronaat in Haarlem.

In het voorjaar van 2010 bracht de band de videoclip van de single Too far gone uit. Wouter Prudon bedacht, met hulp van studenten van de Filmacademie in Amsterdam, een videoclip, waarin Matthijs van Nieuwkerk en het programma De Wereld Draait Door een belangrijke rol spelen. Voor die clip heeft de band de vakjury- en publieksprijs gewonnen op het Nederlands Online Filmfestival.

In oktober 2010 kwam Chef’Special met een nieuwe single, Airplaying hebben ze voor het eerst laten horen tijdens een bezoek aan De Wereld Draait Door. Met dit nummer wordt de band begin 2011 door radiozender 3FM tot 3FM Serious Talent uitgeroepen, voor de maanden januari en februari. In maart 2011 kwamen ze met een nieuwe single, genaamd Scribblin. Ook kwam Chef'Special in diezelfde maand met haar debuutalbum: One for the Mrs.. Het album is dus een eerbetoon aan de oude toerbus, The Mrs..


Geen opmerkingen:

Een reactie posten