iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

26 mei 2015

Draaischijf voor Heroes

Een paar weken terug was Mans Zelmerlow al te vinden in de 20Under met zijn Heroes, maar de UP40 wist hij niet te bereiken op basis van ingestuurde top25 lijstjes van de weblogbezoekers.
En wij vonden het nog wat vroeg om hem al het predikaat Draaischijf mee te geven omdat nog helemaal niet zeker was dat Heroes het Eurovisie Songfestival zou gaan winnen.
En ook op de avond zelf zag dat er lang niet naar uit aangezien Rusland toch steeds een kleine voorsprong had.
Maar uiteindelijk trok Mans toch aan het langste eind en won hij met een straatlengte voorsprong.

Heroes is een heerlijk catchy nummer wat extra versterkt werd door de live act die erbij hoorde want dat was zeer indrukwekkend met al die laser effecten.

Wie is Mans Zelmerlow eigenlijk?


Zelmerlöw raakte in 2005 bekend in eigen land door zijn deelname aan de Zweedse editie van Idol, waarin hij als vijfde eindigde. Een jaar later nam hij deel aan Let's Dance. Samen met Maria Karlsson won hij deze danscompetitie. In 2007 nam hij deel aan Melodifestivalen, de Zweedse preselectie voor het Eurovisie Songfestival. Met het nummer Cara mia drong hij door tot de finale, alwaar hij als derde eindigde. Niet veel later bracht hij zijn eerste album uit, dat meteen platina opleverde. Twee jaar later waagde hij opnieuw zijn kans in Melodifestivalen, ditmaal met Hope & glory. Ook dit keer haalde hij de finale, waar hij de vierde plek bezette. Niet veel later kwam zijn tweede album uit, dat goud opleverde.

In 2015 keerde hij terug naar Melodifestivalen. Met het nummer Heroes wist hij de Zweedse preselectie bij zijn derde deelname voor het eerst te winnen. Hierdoor mocht hij zijn vaderland vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2015 in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. Op 23 mei 2015 wist hij deze editie van het Eurovisiesongfestival te winnen. De Zweedse deelname viel op door de integratie en synchronisatie van de bewegingen van Zelmerlöw met de animatie op de achtergrond. Zweden behaalde in de finale met 27 deelnemers en 40 stemmende landen een totaal van 365 punten, met 78% van het maximum een zeer hoge score. Zweden eindigde ruim voor nummer twee Rusland, dat 303 punten behaalde. Alle 39 stemmende andere landen in de finale hadden punten over voor Zweden. Van twaalf landen kreeg Zelmerlöw de "douze points" en daarnaast nog onder andere elf tienen.
Dus ja, alle reden om hem terug te laten keren in de 20Under en wel op nummer 1 en dus als Draaischijf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten