iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

19 maart 2013

Audio Adam pakt Hitkluif.



We berichten eerder al over de nieuwe single van Audio Adam nu is het ook nog de Hitkluif !!!


Neerlands meest veelbelovende nieuwe band van 2012: Audio Adam, komt uit Groningen. Vorig jaar werd Audio Adam door 3FM verkozen tot Serious Talent en 3FM omschreef hun sound als: “catchy popliedjes, een mix van Gavin deGraw, Keane of Snow Patrol”. Het debuutalbum van de Groningse formatie is op 2 november 2012 de wereld in gelanceerd.

Audio Adam bestaat uit:
Tjerk Koekkoek – Zang/Piano
Jasper Dijkstra – Gitaar/Zang
Ronald Maas – Basgitaar/Zang
Robert-Jan Zigterman – Drums


De band beschikt ook over een gezonde dosis Groningse nuchterheid en een goed gevoel voor humor, maar het is ook een band met ambities. Niet voor niets winnen zij begin 2012 een startkapitaal van 10.000 euro met de Unique Ambition Challenge, waardoor het mogelijk wordt om de studio in te duiken voor opnames van hun debuutalbum. Samen met producer Guido Aalbers (Miss Montreal, Bertolf) heeft Audio Adam een eigen sound weten te creƫeren, waarbij het internationale geluid een hoge dosis energie bevat.

Dat de muziek van Audio Adam vol energie zit is mede te verklaren door de positieve ‘flow’ waarin de band momenteel zit. In zijn relatief korte bestaan heeft Audio Adam al een aantal belangrijke mijlpalen weten te bereiken: ze werden verkozen tot 3FM Serious Talent, speelde door het ganse land tijdens de Popronde en stonden namens de provincie Groningen in de finale van de Sena Awards.

Groningen kan gezien worden als de thuisbasis van de band, waar twee van de vier bandleden nog steeds wonen en waar zij samen met frontman Tjerk Koekkoek de basis legden voor wat later uitgroeide tot Audio Adam. Vanuit het noorden begonnen de heren (eind 2009) aan hun gezamenlijke ambitie om een strakke live-band te vormen, wat uiteindelijk heeft geresulteerd in voorprogramma’s van bands als Scouting For Girls en Go Back To The Zoo.
Audio Adam heeft hierdoor in het clubcircuit en op festivals een sterke live-reputatie weten op te bouwen, wat maar eens weer bevestigd werd met vier shows op Eurosonic. Met de single ‘Warning’ waarschuwde de band In het voorjaar van 2012 alvast voor de komst van hun debuutalbum.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten