iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

21 februari 2013

Diplo valt met z'n neus in de Butter's Theme

Diplo, pseudoniem van Wesley Pentz, is een dj, producer en componist uit de Verenigde Staten. Hij is vooral bekend door zijn samenwerkingsverbanden met de zangeressen M.I.A. en Santigold. Zijn muziekstijl beperkt zich voornamelijk tot hiphop, dubstep, reggae en house. Pentz' artiestennaam komt van Diplodocus, van de dinosaurus waar hij in zijn jeugd gefascineerd door was. Diplo staat ook bekend onder de namen Wes Gully en Wes Diplo. Ook is hij een van de mannen van Major lazer waar hij in 2012 een wereldhit scoorde met het nummer Get free.



Diplo is geboren in Mississippi en kwam vervolgens via Florida in Philadelphia terecht, waar hij met dj Low Budget eigen hiphopfeesten organiseerde en daarvoor ook zelf muziek maakte. In 2004 kwam zijn eerste en enige soloplaat uit: Florida.
Tijdens een optreden in Londen viel hij op bij zangeres M.I.A.. Het klikte tussen deze twee en in 2005 werd Diplo de dj van M.I.A. tijdens haar tournee. Daarnaast hebben de 2 ook nog een tijdje een relatie gehad.

In 2006 startte Diplo zijn eigen label, Mad Decent.

In 2008 maakte Diplo een succesvolle mixtape met zangeres Santogold: Top Ranking: A Diplo Dub. Ook stond hij dat jaar op het Nederlandse festival Lowlands.

Diplo wist tot nu toe 1 keer met Major lazer de Top40 te halen en de andere keer was samen met Tiësto & Busta Rhymes met het nummer C'mon (Catch 'em by surprise).

Nu doet Diplo het samen met Gent & Jawns en daarmee heeft hij het aparte maar zeer aanstekelijke "Butter's Theme" gemaakt wat pas echt tot je door dringt als je het hard afspeelt. De video is een waar kunstwerk al is het alleen al omdat je op een gegeven moment Ellie Goulding voorbij ziet komen. Althans, dat zijn de geruchten maar of ze het echt is blijft tot nu toe een raadsel.
Officieel kwam het nummer al halverwege vorig jaar uit, maar er wordt nu een soort 2de poging mee gedaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten