iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

5 maart 2013

Rigby is Hitkluif



De naam Rigby is afgeleid van het liedje Eleanor Rigby van The Beatles. In juli 2008 speelde de band op de Zwarte Cross en werd daar door 3FM uitgeroepen tot Serious Talent.
De eerste single Pass You By kwam op de playlist van 3FM en behaalde de 28e plek in de Single Top 100. Begin januari 2009 kwam de tweede single Parade uit bij Universal Music. Ook deze single behaalde een notering in de Nederlandse hitlijsten.
Op 15 mei 2009 verscheen de nieuwe single Everything Must Go en het gelijknamige debuutalbum is op 11 juni van datzelfde jaar verschenen. Ook opende ze in 2009 het Haagse popfestival Beatstad en stonden ze in het voorprogramma van de Kaiser Chiefs in de Heineken Music Hall.

In de zomer van 2009 werd bekend dat ze de nieuwe huisband zullen zijn in het nieuwe tv seizoen van De Wereld Draait Door, maar nog voordat ze hun eerste optreden als huisband van het programma hebben gedaan wordt op 20 september 2009 bekend dat drie bandleden de band zullen verlaten. Op de website van Rigby wordt bekend dat gitaristen Bart Janssen, Clemens Blacquiere en drummer Jimmy van den Nieuwenhuizen de band inderdaad verlaten. De reden hiervoor was een verschil in
inzicht over de in de toekomst te volgen koers.

Daaropvolgend worden in een korte tijd drie nieuwe bandleden aangetrokken om de band weer compleet te maken. Op 25 september 2009 verscheen de band in de nieuwe formatie voor het eerst in De Wereld Draait Door als huisband waar ze onder andere een zeer opvallende rockcover opvoeren van het nummer Oya lélé van K3.
De vierde single One Song werd door 3FM uitgekozen als het anthem voor Serious Request 2009 en was tevens de laatste 3FM Megahit van 2009. Het nummer bereikte de 6e plaats in de Single Top 100.

In het voorjaar van 2010 wordt het tweede album van Rigby geschreven dat de band die zomer opneemt in ICP in Brussel. De eerste single hiervan was 'Fire' dat uitkwam in het najaar van 2010. Het album 'Solid Ground' wordt gereleased in februari 2011.
Op 4 oktober 2010 is de eerste uitzending van RigbyRadio te horen bij regionaal radiostation Roulette FM uit De Bilt. Rigby heeft hiermee zijn eigen radioprogramma dat op maandagavond te beluisteren is van 21.00 tot 22.00 in heel Nederland via de website van het station.

Rigby is in 2011/2012 het gezicht van Grolsch in de TV-commercial met het van het album 'Solid Ground' afkomstige nummer 'Fire', de van dit zelfde album afkomstige track 'Breathe' wordt vanaf mei 2010 gebruikt onder de TV-commercial van Nutella en de track 'Always You' in de in april 2011 verschenen bioscoopfilm 'Alle Tijd'.

In juli 2011 komt het nummer 'Time' op single uit, hierbij verschijnt de door de band zelf gemaakte videoclip die in 3 dagen op meer dan 40 verschillende lokaties wordt opgenomen met daarin een kleine rol van cabaretier Jochem Meyjer als gefrustreerde regisseur. De video wordt in de eerste 3 dagen al meer dan 15.000 maal bekeken en is daarmee een instant Youtube-hit.

Vanaf januari 2012 houdt de samenwerking met platenlabel Universal op en richt de band zijn eigen label, FAM Records, op. Op dit label wordt in maart 2012 de eerste single van het nieuwe album 'One Life To The Next' uitgebracht. Op 6 oktober 2012 verschijnt het 3e Rigby album 'FIRE&ICE&SUGAR&SPICE' dat een week later op #54 in de album Top 100 binnenkomt.

Met de nieuwe single Earth Meets Water hopen de jongens van Rigby een dikke hit te gaan scoren en daarom promoten wij hem hier en is het deze week de Hitkluif.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten