iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

18 mei 2013

Gaat Outsider Frankrijk verrassen vanavond op het Songfestival

Amandine Bourgeois is 33 jaar en werd geboren in Angoulême. Haar vader is gitarist, haar moeder verpleegster. Aan het conservatorium van Nice heeft zij fluit leren spelen. Daarna speelde ze in coverbands in Toulouse en omgeving.

In 2008 won Amandine Bourgois de televisietalentenjacht La nouvelle star, de Franse versie Idols. Haar debuutalbum 20 m² kwam tot 4 in de Franse hitlijst. De plaat werd goud.

Haar tweede album Sans amour mon amour verscheen in 2012 en deed het een stuk minder.

Maar 2013 kan wel eens een heel mooi jaar gaan worden voor haar want ze staat rechtstreeks in de finale van het Eurovisie Songfestival met het liedje L'enfer et moi.
Het liedje L'enfer et moi werd gecomponeerd door David Salkin. De tekst is geschreven door Boris Bergman. Beide mensen hebben een grote staat van dienst. Boris Bergman schreef eerder de songfestivalinzendingen van Monaco in 1973 (Un train qui part) en 1975 (Une chanson c'est une lettre).

De Franse inzending L'enfer et moi werd niet bepaald in een voorronde met een enthousiast stemmend publiek. Amandine Bourgeois werd de Fransen van hogerhand opgelegd. Ondanks dat het lied al ruim een maand in de digitale platenbakken ligt, heeft het de Franse hitparade nog niet gehaald. Bij de bookmakers staat Amandine Bourgois 19e. Maar wij van Greatest-Hits vinden het een gevaarlijke outsider die wel eens voor een verrassing kan gaan zorgen. Het doet een beetje denken aan Guesh Patti en dat kruipt onder je huid om er niet meer weg te gaan.
Vanavond gaan we zien of wij het bij het juiste eind hadden want dan treed ze als eerste aan in de finale van het songfestival in Malmö.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten