iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

16 mei 2013

Wie strijden er 16 mei om een plek in de Songfestival finale

Anouk is inmiddels al druk aan het oefenen voor de finale, en je hoort haar de hele dag door op de radio dus aan aandacht geen gebrek.
Wie wel gebrek aan aandacht hebben zijn de deelnemers aan de 2de halve finale want nu Anouk dus door is lijken de mensen in Nederland het Songfestival weer uit hun hoofd te hebben gezet tot zaterdag wanneer Anouk dus opgaat voor die finale.
Maar wij van Greatest-Hits willen jullie ook graag de deelnemers laten horen die donderdag dus strijden om een plekje in de finale.
Hieronder weer een clip waarin je alle deelnemers aan die 2de halve finale voorbij hoort komen op volgorde van opkomst.
Onder de clip hebben we nog wat info over de acts.


Letland
PeR - Here we go

Het is niet onbekend dat Letland altijd zijn finale plaats laat vinden in de stad Ventspils en dit jaar is dat niet anders. Er vindt een grote show plaats met diverse liedjes en optredens. Aan het einde kwam PeR naar voren als grote winnaar en zij zullen Letland vertegenwoordigen in Zweden.

San Marino
Valentina Monetta - Crisalide

In 2002 begint Valentina Monetta haar muzikale carrière met haar eerste single ‘Sharp’. Negen jaar later brengt zij pas haar eerste album uit.

Macedonië
Esme & Vlatko - Empire

In december van 2012 werd Vlatko gekozen door de nationale omroep van Macedonië om zijn land te vertegenwoordigen in Zweden. Samen met de 43 jaar oudere Esma Redžepova zal hij een duet brengen.

Azerbeidzjan
Farid Mammadov – Hold me

Na een zenuwslopende nationale finale in Azebeidzjan is Farid Mammadov als winnaar uit de bus gekomen. Farid is de eerste man die solo naar het Eurovisie Songfestival gaat voor Azerbeidzjan. Hij gaat hier de ballad ‘Hold me’ zingen

Finland
Krista Siegfrids - Marry Me

Krista begon haar carrière met haar band Daisy Jack in 2009. De eerste single werd in oktober van 2011 uitgebracht, genaamd Perfect Crime.

Malta
Gianluca Bezzina - Tomorrow

Gianluca Bezzina is geboren in 1989 in Malta. Zijn ouders hebben zeven kinderen en hij is het derde kind. Ook zijn zus Dorothy Bezzina is zangeres en zij deed ook mee aan de Nationale Selectie voor Malta dit jaar. Ze eindigde als 15e

Bulgarije
Elitsa & Stoyan - Samo Shampioni

Deelnemen aan het Eurovisiesongfestival is voor Elitsa Todorova & Stoyan Yankulov geen onbekend terrein. Het duo, beter bekend als ‘Stundzhi’ in Bulgarije, heeft in 2007 ook al meegedaan. Zij scoorden toen de beste resultaten ooit voor Bulgarije

Ijsland
Eyþór Ingi Gunnlaugsson - Ég á Líf

Eyþór Ingi Gunnlaugsson heeft de taak gekregen om Ijsland te vertegenwoordigen. Gunlaugsson raakte bekend bij het grote publiek door zijn deelname aan Söngvakeppnin 2013, oftwel de nationale preselectie voor het Eurovisie Songfestival.

Griekenland
Koza Mostra & Agathonas Iakovidis – Alcohol is free
De groep Koza Mostra & Agathonas Iakovidis gaan samen voor Griekenland naar het Eurovisie Songfestival. Vier kandidaten namen deel aan de nationale finale, waarbij Koza Mostra & Agathonas Iakovidis als winnaar uit de bus kwamen

Israël
Moran Mazor - Rak bishvillo

Moran raakte in 2011 bekend bij het grote publiek door het winnen van Eyal Golan is Calling You, een Israëlische realityshow

Armenië
Gor Sujyan - Lonely planet

De 25-jarige Gor Sujyan gaat Armenië vertegenwoordigen bij het Eurovisie Songfestival. Hij deed in 2010 ook al mee, maar toen was hij achtergrondzanger bij Eva Rivas. 

Hongarije
ByeAlex - Kedvesem

ByeAlexis is door het Hongaarse publiek gekozen om hun land te vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival in Zweden. Hij won de finale met het nummer ‘Kedvesem’

Noorwegen
Margareth Berger – I feed you my love

Met het nummer ‘I feed you my love’ deed Margareth Berger mee aan Melodi Grand Prix, de Noorse nationale voorronde voor het Eurovisie Songfestival. In de finale liet ze haar tegenstanders ver achter zich waardoor zij Noorwegen mag vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2013.

Albanië
Adrian Lulgjuraj & Bledar Sejko – Identitet

Het duo Lulgjuraj en Sejko won de finale van Festivali i Këngës 2012 met het nummer ‘Identitet’. Zij gaan dan ook Albanië vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2013.

Georgië
Sopho Gelovani & Nodiko Tatisjvili - Waterfall

Nodiko Tatisjvili doet in 2009 mee aan de Georgische Idols en wint de finale. Ook Sopho Gelovani raakt bekend door Idols, zij doet mee in 2010 en eindigt op de tweede plaats

Zwitserland
Heilsarmee - You and Me

Heilsarmee vertegenwoordigt Zwitserland op het Eurovisie Songfestival. Deze band is samengesteld met leden van het Leger des Heils.

Roemenië
Cezar - It's my life
Cezar zal Romenië gaan vertegenwoordigen met het nummer 'It's my life'. Cezar kreeg de meeste punten van de mensen thuis, waar hij maar 8 punten van de jury kreeg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten