iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

17 mei 2013

Yes-R op de Engelse toer met Dance hit Addiction (Gratis Download)

Geïnspireerd door zijn neef Ali B begon Yes-R op zijn 12e met rappen. Een jaar later deed hij voor het eerst mee aan een talentenjacht, waarin hij direct de tweede plaats behaalde. In 2003 introduceerde rapper Negativ hem bij Lange Frans van D-Men, die zijn producer werd. Het eerste nummer Chickiesflasher werd een undergroundhit en staat op de compilatie-cd De Gastenlijst. Samen met Baas B had hij een hit met ‘Sletje’. Hij won de auditieronden voor een kippen-reclame en kreeg zodoende meer naamsbekendheid. Hieruit volgde een deelname op de debuutsingle Laat je gaan van Maritza.

Hoewel Yes-R diverse hits scoort, kreeg hij veel kritiek in de Nederlandse hiphopscene, onder andere van de Marokkaanse rappers Youssef en Kamal. Met een 'disstrack' lieten de rappers weten dat Yes-R zijn krediet als mocro (in hun ogen de Marokkaanse identiteit) van de straat heeft verloren en hij teveel was ingeburgerd. Eind juni 2008 stond Yes-R met 'Uit Elkaar' op 1 in Suriname. In Nederland kwam het nummer tot 14. Later kwam hij met de single 'Vecht Mee' met Chantal Janzen, wat een gevoelige track is over kanker. Samen met Amerikaanse rapper Akon & Ali B, maakte hij een remix van het nummer "Ghetto".
In 2009 won Yes-R een TMF Award en maakte een hit met het nummer Mee naar huis samen met Marokkaanse rapper Soesi B en Darryl. Op 13 oktober 2009 werd hij vader van een zoontje.
Yes-R is tegenwoordig woonachtig in Diemen-Noord.

En na 7 jaar in het Nederlands te hebben ge-rapt is Yes-R nu terug met een hele vette Engelstalige dancetrack. Het nummer heet Addiction en kan zo de clubs in. Omdat het weer iets nieuws is wat Yes-r doet is deze track gratis te downloaden en die kans zou ik maar niet laten glippen. Hieronder kun je de track beluisteren en downloaden zolang de voorraad strekt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten