iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

19 november 2013

Draaischijf voor Birdy

Zondag hebben jullie het natuurlijk al gezien dat Birdy bovenaan de 20Under prijkt en dus heeft ze de Draaischijf wederom te pakken. Eerder al pakte ze met Wings de Draaischijf weken voordat het daadwerkelijk een hit werd in de Nationale Hitlijsten. En dat gaat deze keer waarschijnlijk weer gebeuren want Light Me Up moet hier nog min of meer ontdekt worden als haar 3de single na Wings en No Angel.

Birdy is van Nederlandse/Belgische/Britse afkomst. Birdy's moeder is concertpianist en haar oudoom, Dirk Bogarde, was een bekend acteur. Birdy leerde op zevenjarige leeftijd piano spelen, en begon een jaar later met het schrijven van haar eigen muziek.
In 2008 won Birdy op twaalfjarige leeftijd de Britse talentenjacht Open Mic UK. Ze won zowel de categorie "onder 18" als de hoofdprijs. In de wedstrijd speelde ze haar eigen nummer, getiteld "So Be Free", waarna ze een platencontract kreeg bij Good Soldier Songs Ltd, de platenmaatschappij van Christian Tattersfield, directeur van Warner Bros. Music UK.
Birdy kreeg ook in het Glazen Huis 2012 in Leiden uit handen van Timur Perlin een gouden plaat voor haar debuutalbum Birdy. Ze stond hem meteen af voor de veiling voor 3FM Serious Request en signeerde hem ook nog.
In 2011 bracht Birdy op vijftienjarige leeftijd een cover uit van Bon Ivers nummer Skinny Love. Deze cover werd haar eerste hit in de Britse hitlijsten, maar ook in andere landen werd het nummer veelvuldig gedraaid. De single werd verkozen tot "Record of The Week" op BBC Radio 1 direct nadat deze was uitgekomen.
In Nederland bereikte Birdy's versie van Skinny Love een 2de plek in de Top40.
Birdy bracht ook covers uit van de nummers The A Team van de Britse zanger Ed Sheeran en Shelter van The xx. Ook dit laatste nummer was te horen in The Vampire Diaries. Ook heeft ze voor de film 'The Hunger Games' het liedje 'Just a game' uitgebracht en in de Disney-Pixar animatiefilm 'Brave' (2012) is ze te horen met 'Learn me right'. Op 20 september 2013 kwam haar nieuwe album uit, genaamd 'Fire Within'. En van dat album is Light Me Up dus de 3de single en dat gaat weer een grote worden als je het ons vraagt want het is net ff wat anders dan we tot nu toe gewend zijn van Birdy aangezien er iets meer pit en tempo in zit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten