iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

4 december 2013

Top2000 Classic

Eindelijk is het dan zover, de Top2000 stemweek is van start op radio2. Tot en met 6 december heb je de tijd om je favorieten is een lijstje te gieten en in te sturen. Op de 6de is dus de stemfinaledag en op die dag is onherroepelijk weer een spectaculaire actie geplanned.
De DJ's zijn nu ook al in rep en roer en gingen zij normaal al met veel plezier naar de studio om hun programma te presenteren, nu is dat nog erger want de top2000 koorts heerst in Hilversum.
Wij van Greatest-Hits zijn fan van de Top2000 en zullen dus dagelijks aandacht besteden aan de top2000 door middel van de Top2000 Classic.
Iedere dag doen we dus een greep uit de Top2000 kast van vorig jaar en die clip zetten we voor je op de weblog.
Heb jij nou ook een plaat die je eigenlijk wel wil promoten zodat er aandacht op de plaat wordt gevestigd en hij misschien wel hoger eindigt dit jaar, stuur hem dan naar ons.

Vandaag is de classic voor:

GILBERT BÉCAUD

Queen
positie 2012 = 827
Gilbert Bécaud wordt wel de ongekroonde koning van het Franse chanson genoemd. En terecht want nog dagelijks worden zijn hits meegezongen, of ze nu gaan over de knappe Russische gids Nathalie of het liefdevolle 'L’Important C’est La Rose'. En wie zich Bécaud’s beroemde lied 'Et Maintenant' niet herinnert, herkent zeker de Engelse vertaling 'What Now My Love?' uitgevoerd door onder anderen Frank Sinatra, Elvis Presley en Shirley Bassey. Samen met 'Je T’Appartiens' – dat vertaald in 'Let It Be Me'

NATHALIE
In Nederland is 'Nathalie' het meest bekende nummer van de chansonnier. Behalve een liefdeslied is het ook een verkapt protest tegen het communisme, het toneel waarop dit liefdesverhaal wordt uitgespeeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten