iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

27 februari 2014

VandenBerg is terug met de MoonKings


Adje Vandenberg voldeed in de jaren 80 compleet aan het beeld van een rocker uit die tijd. Met zijn band Whitesnake maakte de gitarist dan ook van alles mee; vervoerd worden met limousines, gewillige dames bij concerten.
Zelf ging hij daar naar eigen zeggen niet op in. ”Niemand gelooft dat van mij, maar ik ben altijd een rustige jongen geweest”, zegt hij tegen Metro.

Vandenberg deed zo'n dertien jaar niets met muziek maar hield zich die periode meer bezig met schilderen. Maar nu is hij terug met een nieuwe band, Vandenberg's Moonkings. "In muziek draait het om chemie. Je kan het vergelijken met een bij elkaar gekocht voetbalteam met louter grote namen; het is niet gezegd dat zo’n ploeg ook goed gaat voetballen. Ik had meer zin om met een paar onbekende gasten een supergoede plaat te maken. Want van de 'bekende' Nederlandse rock heeft hij geen hoge pet op. Het feit dat Nederlandse bands Engelse of Amerikaans rock proberen te maken, vindt hij maar niks. Dan ziet hij liever een volkszanger als Frans Bauer. "Frans Bauer is tenminste echt.”

Maar ondertussen heeft hij dus de Vandenberg's Moon Kings opgericht en reist hij de hele wereld weer over om alle fans te bedienen met zijn magistrale gitaarwerk en de nieuwe muziek.
Het voelde vanaf het begin alsof we al een lange tijd bij elkaar waren”, zegt Ad Vandenberg over zijn nieuwe band Vandenberg’s Moonkings. In onderstaande video stelt hij de groep aan ons voor en vertelt hij over de totstandkoming en het maken van het album.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten