iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

28 april 2014

Eurovision Songfestival Malta

In mei is het weer zo ver, dan gaan de landen weer strijden om het Eurovisie Songfestival te winnen.
Voor Nederland gaan Waylon en Ilse DeLange naar Kopenhagen, maar wie gaan er nog meer?
Wij stellen ze aan je voor .......

Bron: songfestival.nl



Malta
Firelight - Coming Home


Firelight is een Maltese country/folk band die meedoet aan het Eurovisie Songfestival 2014 in Kopenhagen. De vijfkoppige band bestaat uit: Michelle Mifsud (zang, piano),
Richard Edward Micallef (zang, gitaar, percussie), Tony Polidano (zang, basgitaar), Matthew Ellul (gitaar) en Leslie Decesare (drums). Firelight werd opgericht in juni 2013, toen een groep vrienden bij elkaar kwam om samen muziek te maken. Ze besloten zich enkele maanden later in te schrijven voor de nationale voorronde van het Eurovisie Songfestival. Ook begon de band met het opnemen van hun eerste album, dat nog moet uitkomen. Op 8 februari won Firelight de grote finale van de nationale voorrondes, waardoor ze een ticket kregen voor het Eurovisie Songfestival in Kopenhagen. De band werd gekozen door een meerderheid van de Maltese vakjury, het publiek stemde voor het nummer 'Hypnotica' van Jessika.

Het nummer waar Firelight mee won heet 'Coming Home'. Het liedje is een country/folk nummer dat erg vrolijk klinkt. Firelight gebruikt tijdens het nummer een tal van aparte instrumenten. Zo blaast de drummer tijdens het spelen op een mondharmonica en heeft een ander bandlid zelfs een Amerikaans hakkebord op zijn schoot. De band hoopt dat niet alleen Malta, maar ook de rest van de wereld gaat genieten van 'Coming Home'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten