iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

28 april 2014

Eurovision Songfestival Zwitserland

In mei is het weer zo ver, dan gaan de landen weer strijden om het Eurovisie Songfestival te winnen.
Voor Nederland gaan Waylon en Ilse DeLange naar Kopenhagen, maar wie gaan er nog meer?
Wij stellen ze aan je voor .......

Bron: songfestival.nl



Zwitserland
Sebalter - Hunter of Stars



Sebalter (Sebastiano PaĆ¹-Lessi), geboren in 1985 in het Italiaans sprekende Ticino, is de Zwitserse inzending voor het Eurovisie Songfestival in Kopenhagen. In het
dagelijks leven is Sebalter advocaat.

Sebalter speelt al ruim 22 jaar viool, het instrument dat hij ook gebruikt bij zijn inzending voor het Songfestival. Door zijn viool is ook zijn passie voor Ierse folkmuziek ontstaan, een stijl die vaak terug komt in zijn liedjes. Sebalter heeft veel instrumenten in huis, zoals een ukelele, om op ieder moment zijn inspiratie om te zetten in een liedje. In ieder geval lijkt het Eurovisie Songfestival voor Sebalter de perfecte aangelegenheid om Europa te veroveren met zijn muziek.

De singer/songwriter wist het Zwitserse volk te overtuigen met het nummer 'Hunter of Stars', een countrynummer dat wel wat weg heeft van de IJslandse inzending uit 2011; 'Coming Home' van Sjonni’s friends. Het liedje gaat gepaard met vrolijk geklap en gefluit, waardoor het swingend in de oren klinkt. De inspiratie voor 'Hunter of Stars' deed Sebalter op in Amerika, toen hij een coast-to-coast roadtrip maakte door het land. Het liedje gaat over het gevoel van vrijheid en zorgeloosheid die hij tijdens zijn reis ervaarde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten