iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

12 augustus 2014

Draaischijf gaat naar de Duitse Cro met Traum

Carlo Waibel is een Duitse rapper, muziekproducent en ontwerper die onder het label Chimperator Productions werkt. Waarschijnlijk zegt de naam Carlo Waibel niet iedereen iets maar als we danz eggen dat zijn artiesten naam Cro is gaat er waarschijnlijk wel een belletje rinkelen. Cro zijn muziek is een combinatie van rap- en pop-muziek, een muziekstijl die hij zelf bestempelt als „Raop“.


De rapper is, voornamelijk in Duitstalige landen, bekend van de hits Traum, Easy, Du, Einmal um die Welt en Whatever. Maar het ziet er naar uit dat hij ook in Nederland voet aan de grond gaat krijgen want zijn single Traum wordt regelmatig op de radio gesignaleerd.
Cro kenmerkt zich door het dragen van een pandamasker.

De plaat is officieel al een aardig tijdje uit maar dat is geen nieuw verschijnsel in hitlijsten land. Met de Duitse Robin Schulz remix van "Prayer In C" op 1 in de Nederlandse Top40 weet Cro zich gesterkt als Duitse artiest in Nederland. Maar dat betreft een Engelstalige plaat die door een Duitser is geremixed. Of muziekkopend Nederland toe is aan een Duitstalige hit zal de tijd uitwijzen. Wij steunen de song in ieder geval van harte en zodoende hebben wij hem uitgeroepen tot Draaischijf.
De clip is grappig, de sound is catchy en de zang heeft een hoog meezing gehalte dus alle ingrediënten zijn aanwezig voor TRAUM om uit te groeien tot hit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten