iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

30 september 2014

Meghan Trainor pakt de Draaischijf

Het kan raar lopen met een artiest zo meerkte ook Meghan Trainor. De in 1993 geboren Amerikaanse singer/songwriter, muzikante en producer werd op 19 jarige leeftijd door Big Yellow Dog Music vast gelegd als songschrijfster.
Om tot die songs te komen ging ze regelmatig op een songwrite trip met andere songwriters en zo kwam ze op plekken als Los Angeles, New York City en Nashville.
Die laatste plaats zou uiteindelijk zo bevallen dat ze er haar homebase van maakte en er dus ging wonen/werken. Ze was op dat moment nog altijd pas 19 jaar.
Tijdens die write trips schreef ze onder andere met Rascal Flatts, Sabrina Carpenter, R5 en anderen.

Ook schreef zij met Kevin Kadish en daar kwam de song All About That Base uit voort.
Volgens de uitgevers maatschappij waar Meghan bij zat waren er genoeg artiesten die dit nummer wel graag zouden willen opnemen. Maar zover kwam het niet want L.A. Reid hoorde de door Meghan zelf ingezongen demo en hij bood haar direct een platendeal aan bij Epic Records waardoor ze de mogelijkheid kreeg het nummer zelf uit te brengen.
Alles wat erna kwam is inmiddels geschiedenis want het nummer werd nummer 1 in de U.S. Billboard Hot 100 Chart, maar ook in landen als Australië, Canada, Denemarken en Nieuw Zeeland.
En inmiddels heeft ze ook in onze UP40 de macht gegrepen met All About That Base.

En alsof dat nog niet alles is pakt ze nu met haar volgende single de Draaischijf en dus staat ze ook in de 20Under op 1.
Een clip is er nog niet maar zodra die beschikbaar komt weten jullie het hier als eerste.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten