iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

10 maart 2015

Belgische Inzending Songfestival Klinkt IJzersterk

De 18-jarige Loïc Nottet vertegenwoordigt België midden mei op het 60e Eurovisiesongfestival met het nummer "Rhythm inside". Het nummer van de zilveren medaille van de voorbije editie van "The voice Belgique" van RTBF is geen typisch Songfestivalnummer, maar net dat moet Nottet onderscheiden van de rest van het deelnemersveld.
Nottet componeerde de muziek van het lied zelf. Zijn mentor uit de talentenjacht, de Amerikaans-Brusselse zangeres Beverly Jo Scott, schreef de tekst.

Geen typisch songfestivallied"Onze eerste doelstelling was om een nummer te kiezen dat absoluut niet klinkt als een typisch songfestivallied. De leefwereld van Loïc staat heel ver af van het Songfestival", zei Philippe Coppens van platenfirma Sony Music Entertainment in 'De ochtend' op Radio 1.

Coppens heeft er goede hoop op dat Nottet het goed zal doen in de halve finales in Wenen. "Ik denk dat we zeker gaan opvallen met het urban nummer. Nottet is ook een van de jongste kandidaten. We moeten absoluut de finale bereiken. Dat is de grootste doelstelling", besluit Coppens.

En wat ons betreft gaat ze dat wel lukken want het is een pakken nummer met inderdaad die niet ESF sound. Trijntje Oosterhuis mag dan een lekker uptempo nummer hebben met een pakkend refrein, maar ze heeft "zo denken wij van Greatest-Hits" aan Rhythm Inside een grote concurent.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten