iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

15 maart 2015

Check nu Louane Emera met Avenir


Zo nu en dan loop je ineens tegen een juweel van een plaatje aan wat je dusdanig bij de strot grijpt dat je het meer van je af kan zetten.
Zo'n ervaring hadden wij bij Greatest-Hits weer vandaag toen we Avenir voorbij hoorde komen van Louane Emera.
Wie! hoor ik jullie denken en dat kan kloppen want echt bekend is ze nog niet in ons kikkerlandje. Maar in haar thuisland Frankrijk is ze ondertussen al een bekende Française dankzij haar deelname aan The Voice waar ze in het team van Louis Bertignac door wist te dringen tot de halve finales. En door haar César Award winnende rol in de film La Famillie Béllier waar ze het enige horende gezinslid speelde in een geheel doof gezin.
Louane Emera is dus een Franse zangeres / actrice die in 1996 geboren werd en in 2008 haar eerste stapjes in de muziek deed door mee te doen aan de talentenjacht L'École des stars wat werd uitgezonden op het Direct 8 kanaal.
Pas in 2013 kreeg dit een echt vervolg met deelname aan de eerder genoemde The Voice en nu is het 2015 en is haar eerste studio album een feit.
Het album heet Chambre 12 en bevat alleen maar Franse songs waarvan de ene nog mooier klinkt dan de ander. En Avenir is als single gekozen en wist in Frankrijk al de nummer 1 positue te halen net als haar album overigens.
In België (#5) en in Zwitserland (#57) wist Avenir ook al door te dringen in de hitlijsten maar in de rest van Europa nog niet echt. En wij hopen daar nu verandering in te gaan brengen want het is een pracht plaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten