iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

21 april 2015

FKA Twigs, een beetje vreemd maar wel lekker

FKA twigs is de artiestennaam van Tahliah Debrett Barnett (1988), een Britse zangeres en producer. Ze brengt platen uit die onder de genres triphop en urbanpop vallen. Haar artiestennaam "twigs" is gebaseerd op de wijze waarop ze haar gewrichten luid kan laten kraken. "FKA" staat voor Formally known as.

Barnett werd geboren in Gloucestershire. Haar vader kwam uit Jamaica en haar moeder was half Engels en half Spaans. Op haar zeventiende verhuisde ze naar Londen om aan de slag te gaan als danseres. Zo danste ze op de achtergrond in videoclips van onder anderen Ed Sheeran en Kylie Minogue.
Intussen begon ze zelf met het schrijven en produceren van muziek. Het eerste resultaat daarvan, EP1, plaatste ze in 2012 op YouTube. Dit leverde haar een deal op bij het label Young Turks. In de zomer van 2013 verscheen haar tweede ep genaamd EP2, waarop ze samenwerkte met producer Arca. Voor de nummers Water me en Papi Paficy van deze ep, werden videoclips gemaakt. In het voorjaar van 2014 maakte ze met rapper Lucki Eck$ het nummer Ouch Ouch, dat ze zelf produceerde. Ze trad op op Pukkelpop en op het Pitch festival in Amsterdam. Op 6 augustus 2014 verscheen haar eerste studio album, genaamdLP1. Dit album was Album van de Week bij 3VOOR12 van de VPRO. In de Verenigde Staten werd het door XL Recordings uitgebracht.
En nu is er weer nieuw werk van haar wat waarschijnlijk zal gaan verschijnen op haar 3e ep die EP3 zal gaan heten.
Wende Snijders tipte ons voor dit nummer en ook al is het niet helemaal geschikt voor de commerciele charts, we wilde het jullie toch laten horen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten