iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

10 mei 2015

Prince brengt protest song uitPrince heeft zijn nieuwe single getiteld Baltimore op Soundcloud gezet. De zanger brengt Baltimore zondagavond ten gehore tijdens zijn Rally 4 Peace-benefietconcert in de gelijknamige Amerikaanse stad.
Het nummer is het muzikale antwoord van Prince op de dood van de Afro-Amerikaanse arrestant Freddie Gray en de gewelddadige rellen in Baltimore die daaruit voortkwamen. "Does anybody hear us pray - For Michael Brown or Freddie Gray - Peace is more than the absence of war", zingt de 56-jarige artiest onder meer.

Prince nam het protestlied eind april op in de Paisley Park Studios in de buurt van Minneapolis. Hij heeft zelf alle muziekinstrumenten ingespeeld en wordt vocaal ondersteund door zangeres Eryn Allen Kane. "Zij zegende het nummer met haar engelachtige aanwezigheid", staat in de omschrijving van Baltimore op Soundcloud.

Tidal

Vrijdag werd bekend dat het benefietconcert in de Royal Farms Arena gratis live te beluisteren is via Tidal. Ook verdubbelt de muziekdienst van rapper en producer Jay Z alle donaties die binnenkomen op de Tidal-site. De opbrengst van de actie gaat naar goede doelen die zich inzetten voor de jeugd van Baltimore.

"Het is een eer Prince te helpen bij zijn missie om mensen samen te brengen met de kracht van muziek en een platform te bieden waarop we dit moment wereldwijd kunnen delen", verklaarde Jay Z. "Onze gebeden gaan uit naar de familie van Freddie Gray en alle andere gezinnen die te maken krijgen met zinloos geweld."
Laten wij ook ons steentje bij dragen en dit bericht zoveel mogelijk delen, want ook wij zijn uiteraard tegen zinloos geweld.
Naast dat het een heel mooi initiatief is van His Royal Badness is het ook nog eens een ouderwets lekker nummer van hem, check hem hier bij Greatest-Hits.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten