iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

14 juli 2013

De AvondEtappe en haar muziek

De Avondetappe is een televisieprogramma van de Nederlandse omroep NOS dat in het teken staat van de Tour de France.
Sinds 2003 wordt het tijdens de Tour de France dagelijks op de late avond, rond een uur of 11, uitgezonden. De Avondetappe is onderdeel van een reeks zomersportprogramma's (NOS Studio Sportzomer). De presentatie van het programma is in handen van Mart Smeets. In eerste instantie zou het programma na de editie van 2011 stoppen maar op de laatste uitzendavond werd bekendgemaakt dat er ook in 2012 een editie zou zijn met wederom Mart Smeets als presentator. En inmiddels weten we dat Good Old Mart het ook dit jaar weer doet. Wie er volgend jaar aan de tafel zit is nog niet bekend maar we hopen natuurlijk dat dit 1 van de dingen is die Mart zal blijven doen na zijn pensioen.

De opzet van het programma is gedurende het seizoen vrijwel elke avond hetzelfde.

 • Mart Smeets nodigt in zijn programma twee gasten uit. Deze hebben juist wel of juist niet iets te maken met de Ronde van Frankrijk; vaak in combinatie met elkaar (één wielergast en één geïnteresseerde bekende Nederlander). In 2011 en 2012 was er naast de twee wisselende gasten steeds een vaste tafelheer/dame aanwezig die telkens een dag of 5, 6 achtereen aanschoof. In 2011 waren dit Ronald Waterreus, Thijs Zonneveld, Edwin Winkels en Renate Verhoofstad. In 2012 waren dit Bert Wagendorp, Thijs Zonneveld en Edwin Winkels.
 • Korte introductie van de gasten.
 • Terugblik op de etappe; beelden van de etappe met commentaar van Smeets.
 • Gesprek met de gasten over de etappe, de Tour, wielrennen, of andere zaken.
 • Gasten op pad; de meeste gasten gaan op pad in de Tour-karavaan om daar mensen te interviewen of oude bekenden weer te zien.
 • Tot en met 2007 was er het gedeelte Tourjourneel (later Au Tour de Jean genoemd), waarbij Jean Nelissen elke dag op bezoek ging bij een oud-renner of iemand die in het verleden belangrijk was geweest in de Tour.
 • In 2008 werd Nelissen vervangen door het onderdeel Le Tour de Fifi. Hierin vertelt Philip Freriks op diverse locaties verhalen over de Franse cultuur en geschiedenis. In 2010 voor het laatst, als Au Tour de Fifi.
 • Tijdens de 100e Tour in 2013 kwam Joost Prinsen met een door Frank Heinen geschreven bijzonder verhaal over de Tour de France.
 • Kijkersonderdeel. In 2006 ging het om een quiz waarbij kijkers een gestopt fragment te zien krijgen waarvan geraden moest worden hoe het afliep. In 2007 en 2008 ging het om een filmpje dat de kijkers konden inzenden. In 2007 heette dit onderdeel de Tourtube, in 2008 werd de naam na protesten van YouTube vervangen in Het fietsbandje. Vanaf 2009 werd een nieuw onderdeel geïntroduceerd als vervanging voor "Het fietsbandje", waarbij de kijkers een fietser moeten raden d.m.v. een rebus: Wie is de renner?".
 • Vanaf 2011 werd in De etappe van morgen een blik geworpen op hoe het parcours zich verhoudt tot die in het verleden van de Tour de France.
 • Tijdens de Tour in 2012 werd een nieuw vast onderdeel toegevoegd. In het onderdeel "Waar is Johnny?" wordt Johnny Hoogerland gevraagd wat hij denkt over de dag van morgen of andere aan het wielrennen gerelateerde zaken. Dit onderdeel ontbrak in enkele afleveringen.
 • De afsluiting van het programma met als eindtune: Buenas noches mi amor (1957) van zangeres Dalida, en die hebben voor jullie opgezocht.

3 opmerkingen:

 1. Beste mensen,
  Kunnen jullie mij vertellen waar ik de muziek van dalida kan kopen.
  Maar dan wel het zelfde nummer wat ook in de avondetappe word gedraait.

  Met vriendelijke groet helmuth

  helmuth.nielaba@Gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beste mensen,
  Kunnen jullie mij vertellen waar ik de muziek van dalida kan kopen.
  Maar dan wel het zelfde nummer wat ook in de avondetappe word gedraait.

  Met vriendelijke groet helmuth

  helmuth.nielaba@Gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Volgens mij gewoon op iTunes

  Ff zoeken op dalida - buenas noches mi amor

  BeantwoordenVerwijderen