iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

23 augustus 2015

Inge - The OwlWij van Greatest_Hits zijn altijd opzoek naar nieuwe muziek, en vaak kom je dan bij de gevestigde namen uit als je weer eens een prachtige song of een vette plaat hoort. Maar deze keer stuitte wij op Inge, en Inge komt gewoon uit ons eigen kikkerlandje en timmert al jaren aan de weg als singer/songwriter. Wie is Inge dan vraag je je natuurlijk af, en daarom zijn wij even gaan zoeken voor je.

Inge groeide op met muziek en toneel. Toen ze 15 was nam ze wat pianolessen en begon al gauw eigen nummers te schrijven. Ze leerde zichzelf ook gitaarspelen zodat ze dat kon toepassen bij het songwriten.
Op 19-jarige leeftijd begon ze met zanglessen. Ze speelde in diverse musical- en operaproducties. Maar naast het klassieke genre had ze ook een passie voor de populaire muziek.
Ze begon steeds meer (Engelstalige) liedjes te schrijven en in haar eigen thuis-studio demo’s op te nemen. Toen ze in april 2008 hoorde van een website genaamd Sellaband.com veranderde haar leven.

Ze zette een demootje van een eigen nummer op die site en al snel kwamen er investeerders van over de hele wereld die wat in haar muziek zagen.
In november 2009 had Inge 50.000 dollar verzameld en mocht ze de studio in om haar eerste album op te nemen! Met Coen Molenaar en Jeroen Molenaar als producers en Angela Groothuizen als co-producer werkte ze een half jaar samen aan haar eerste album, getiteld ‘I see you’. Deze kwam in juni 2010 uit en werd zeer goed ontvangen en al snel regelmatig op de Zeeuwse radio gedraaid.
Sindsdien treedt Inge op met haar eigen band, en is ze al weer voorbereidingen aan het treffen voor een tweede album!
Haar muziek is te bestempelen als ‘easy listening’, rustige ballads afgewisseld met poppy up-tempo songs.

En met de single The Owl heeft ze gekozen voor kippenvel, een prachtig nummer wat je keer op keer opzet. Stiekem hoopt Inge dat omroep Zeeland de plaat ook oppikt, maar wij denken groter en hopen dat 3FM het oppakt. 3FM is tenslotte de zender die pretendeert de sprinkplank te zijn voor nieuwe singer/songwriters :)
The Owl heeft Inge geschreven na een inspirerende week Buitenkunst, eigenlijk op de terugweg. Ze heeft de blaren op haar vingers gespeeld want ze wilde heel graag zelf een gitaarbegeleiding er bij maken. En ze mag trots zijn op het resultaat hoor, luister zelf maar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten