iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

30 augustus 2016

Broederliefde - Mi No LobBroederliefde is een Nederlandse rapgroep afkomstig uit de Rotterdamse wijk Spangen. De groep bestaat uit een stel oude voetbalvrienden die samen de studio in gingen. In 2014 komt hun debuutplaat Gevoelig feestje uit, dat een top 3-notering behaalt in de Album Top 100. Het levert Broederliefde een jaar later een Edison-nominatie op. Ook wint de formatie dat jaar enkele FunX Awards.

Eind 2015 volgt de tweede plaat Hard Works Pays Off, waarop de single Alaka staat. Dat nummer wordt het eerste singlesucces voor Broederliefde met een platinastatus en een notering in de Nederlandse Top 40 en Single Top 100. In de laatste lijst staat Alaka meer dan een halfjaar genoteerd. Eind april 2016 verschijnt een nieuwe versie van Hard Works Pays Off. Op de eerste dag dat het album te beluisteren was, werden de tracks op Spotify bijna 700.000 keer beluisterd. De singles kregen daardoor allemaal een afzonderlijke notering in de Single Top 100. En 1 van die singles is Mi No Lob en die plaat is op dit moment heel hard onderweg naar de Nederlandse Top40.
Op FunX komt het nummer zeer regelmatig voorbij en het zal niet lang meer duren of ook 538 en QMusic zullen overstag gaan.
In 2016 speelt Broederliefde op Pinkpop en Lowlands en dat heeft waarschijnlijk wel meegewerkt aan het succes dat ze op dit moment boeken.
De clip is trouwens ook iets waar de mannen veel aandacht aan hebben besteed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten