iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

11 januari 2017

Say Something Loving van The XX is een topplaat


Vrijdag 13 januari is het dan eindelijk zo ver, The xx komt dan met het langverwachte derde album “I See You”. De Britse band had eind vorig jaar al een tipje van de sluier gelicht door met On Hold als single op de proppen te komen en dat smaakte naar meer. Maar begin van het jaar 2017 kwamen ze met de tweede single “Say Something Loving” en dat smaakte niet alleen naar meer, het is wat ons betreft nu al 1 van de lekkerste plaatjes van 2017.

Het start als een soort Beach Boys introotje, maar al snel zit je in hippe edits en weet je dat het niet de BB's zijn. Dan komt dat unieke stemgeluid er in en hang je met je kin in je handen terwijl je ellebogen op het bureau rusten en je met je ogen gesloten alleen nog maar kan genieten van Say Something Loving. Dan komt Romy haar stem erbij die je bij vlagen doet denken aan Annie Lennox in haar hoogtij dagen en dan ben je onder hypnose. En als dat nog niet het geval is dan gebeurd het wel zodra de muziek tot je doordringt.

In 2008 werd The xx opgericht in Londen en na een jaar spelen was daar de eerste hit “Crystalised“. De bandleden Romy Madley Croft, Oliver Sim en Jam Smith zaten niet stil en brachten nog nummers uit als “Angels” en “Intro“. Met deze singles trokken ze langs uitverkochte concert zalen en festivals waaronder Lowlands. Waar ze tijdens hun optreden in 2012 definitief doorbraken in Nederland na een betoverend optreden.

Op 13 januari brengt The xx dus het langverwachte derde album uit. Een album vol sfeervolle indiepop voorzien van subtiele beats. Het album ‘I See You‘ is de opvolger van ‘Coexist‘ uit 2012 welke net als het debuutalbum ‘xx‘ zeer goed werd ontvangen door de pers en het publiek. De verwachtingen voor ‘I See You’ zijn dan ook hoog gespannen. Maar na “On Hold” en de nieuwe single “Say Something Loving” zijn wij er van overtuigd dat het een top album wordt!
Nog geen clip maar die komt vanzelf wel dus stay tuned.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten