iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

14 februari 2017

Remschijf voor de Twenty One Pitots


Deze week een Remschijf voor de mannen van Twent One Pilots met Heavydirtysoul.

De raps klinken een beetje als Eminem, de sound lijkt ook wel een beetje op The Babysitter's Circus.
Twenty One Pilots, uit de Amerikaanse staat Ohio, maakt zogenaamde hightechpop.

Eind augustus 2013 verschijnt hun album Vessel, met daarop onder meer de single 'Holding On To You'. Voor Vessel dook Twenty One Pilots voor het eerst een professionele studio in. De band deed dit samen met de voor een Grammy genomineerde producer Greg Wells, die onder andere heeft samengewerkt met Adele, Katy Perry, Pharrell Williams en Aerosmith.

Studentenvrienden Tyler Joseph, Nick Thomas en Chris Salih besluiten in 2009 een band op te richten. Ze combineren pop, rap en electronica en creƫren zo een energiek geluid, dat het best tot zijn recht komt tijdens de veelvuldig voorkomende live-shows.
Ook de tweede plaat wordt door de jongens zelf verspreid. Regional At Best wordt gespeeld tijdens een gratis release-show op een middelbare school. Als ze daarna voor een uitverkochte Newport Music Hall spelen, buitelen de platenmaatschappij over elkaar heen om Twenty One Pilots binnen te halen.
Afbeeldingsresultaat voor twenty one pilots
Chris Salih en Nick Thomas verlaten de groep in 2011, Josh Dun neemt het stokje over, waardoor Twenty One Pilots een duo wordt.

Het derde album wordt geproduceerd door Greg Wells (van Adele en Katy Perry) en verschijnt in 2013. Vessel betekent de internationale doorbraak, het album wordt wereldwijd goed ontvangen. Een internationaal toerschema volgt, in 2014 worden de Melkweg en Pinkpop aangedaan.

Inmiddels hebben ze een vierde album uit dat het vorige album zeker heeft geevenaard "Blurryface" heeft al 2 hitsingles voort gebracht en ook de 3de komt er zeker aan!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten