iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

14 februari 2017

Katy Perry pakt de DraaischijfBron: MTV.nl
Het moment is dan eindelijk daar! Katy Perry heeft haar eerste single ‘Chained to the Rhythm’ van haar opkomende album gedropt en het is fantastisch! In een reactie op een tweet van een Katy Perry-fan die zei dat pop en politiek nog nooit zo goed heeft geklonken, zei Katy “Poplitics”? Natuurlijk heeft dit een reden. Want naast dat dit lied een geweldige pop track is, heeft het ook een subtiele ondertoon die verder gaat dan de popliedjes die we gewend zijn van Katy Perry. ‘Chained to the Rhythm’ heeft een politieke tint, maar het is op een zeer slimme manier verstopt in de tekst.

In het nummer gebruikt Katy het woord “rhythm” als een soort metafoor voor de mens die maar meeloopt met de rest, met de “rhythm” als het ware (zou dit een verwijzing kunnen zijn naar de verkiezingen in Amerika? Katy was namelijk een sterke supporter van Hillary Clinton die uiteindelijk de verkiezing had verloren van Trump). Daarnaast heeft ze het ook telkens over dat iedereen in een comfortabele bubbel leeft en daardoor de problemen niet ziet. Het is makkelijker om bijvoorbeeld de problemen in de wereld te vergeten, je roze bril op te doen en te dansen alsof er niets aan de hand is, zingt ze. Dit lied is een wake-up call voor iedereen om los te komen van deze “rhythm” en te kijken naar wat er echt aan de hand is. De lyric video (die overigens een schattig hamstertje bevat) is een perfecte weerspiegeling van de maatschappij.

Bekijk hieronder de lyric video en oordeel zelf. Wij kunnen in ieder geval niet wachten op de videoclip van het nummer en het aankomende album van Katy Perry die zal uitkomen in de zomer!
Maar tot die tijd is dus genieten van deze waanzinnige Draaischijf

Geen opmerkingen:

Een reactie posten