iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

15 februari 2017

My Baby veroverd Nederland met Love Dance


My Baby is een Nederlands-Nieuw-Zeelandse band, opgericht in Amsterdam. Hun muziek is een mix van blues, country en funk. My Baby ontstond in 2012 uit verschillende leden van de Amsterdamse soulband The Souldiers. De leden zijn Joost van Dijck, zijn zus Cato van Dijck en Daniel 'Dafreez' Johnston.

Al vroeg werd de band ontdekt door funkbassist Larry Graham, jaja de Larry Graham van o.a. Sly & the Family Stone, Graham Central Station, Prince). In 2012 trad hij op met de band tijdens zijn tweedelige tour in Nederland, eerst in de Effenaar en later in Paradiso en in 2013 in de North Sea Jazz Club. In 2013 werd het debuutalbum My Baby Loves Voodoo! uitgebracht op het jazzlabel Embrace Recordings.

My Baby's tweede album Shamanaid verscheen in 2015. Om het album te promoten trad de band op in het voorprogramma van alle 14 optredens van de Amerikaanse bluesgitarist Seasick Steve tijdens zijn Sonic Soul Tour in het Verenigd Koninkrijk. Later in 2015 werd een heropname van het lied Remedy van het album Shamanaid uitgebracht op EP.

Het debuutalbum My Baby Loves Voodoo! werd genomineerd voor een Edison in de categorie Jazzism Publieksprijs. My Baby is tweemaal genomineerd voor de NPO Radio 6 Soul & Jazz Awards in de categorie Beste Live Act. In maart 2016 won de band een Edison in de categorie Alternative voor het album Shamanaid.


Eind 2016 bracht de band naar buiten dat het de laatste hand aan het leggen was aan het derde album. Prehistoric Rhythm moet 17 maart 2017 verschijnen en betekend meteen de start van een nieuwe Europa-tour door Nederland, Engeland, Belgiƫ, Duitsland en Zwitserland. Met het nieuwe album gaat de band op zoek naar nieuwe manieren om het oer-bewustzijn van de mens te ontdekken. Zangeres Cato in een interview: "In tijden van onrust en de drukke samenleving waarin we leven, ontstaat een nieuwe behoefte aan rust."

My Baby heeft opgetreden tijdens Noorderslag, de Zwarte Cross, Lowlands, Down The Rabbit Hole, Paaspop, tourde door Oost-Europa, Zuid-Afrika en Nieuw-Zeeland en speelde in 2016 zeven keer op Glastonbury.

NPOradio2 DJ Rob Stenders steunt de band flink in zijn Stenders Platenbonanza door hem met regelmaat te draaien. Ook looft hij de band vanwege hun dynamische live optredens, dus als je de kans hebt moet je ze zeker gaan bekijken.
Kan je niet, dan hebben wij in ieder geval de nieuwste single van ze voor je.
Check hier Love Dance

Geen opmerkingen:

Een reactie posten