iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

24 oktober 2012

Caravan Palace scoort met Dramophone

We kennen allemaal Yolanda Be Cool natuurlijk nog wel die vorig jaar een vette hit had met We No Speak Americano. En daarna kwam WTF met Da Bop in ongeveer het zelfde Genre er nog eens zachtjes overheen.
En nu is daar ineens Caravan palace met het nummer Dramophone en die overtreffen wat ons betreft de 2 eerder genoemde hits. Op het eerste gehoor denk je terug te worden gezapped naar de late 50's waar de Andrew sisters de dienst uitmaakte. Maar het is toch echt een hele verse hit mensen.
De clip is hilarisch en de muziek is heel erg aanstekelijk en brengt geheid een glimlach op je gezicht. Je voeten beginnen op de maat van de muziek mee te tappen en je hoofd knipt in dat zelfde ritme mee.
Kortom, dit is een plaatje waar alles in zit om een vette hit te worden.
Zang zit er ook in maar niet overvloedig veel, het is de muziek die het hem doet.

Het nummer is afkomstig van hun album Panic en dat album is inmiddels te downloaden via i-Tunes.

Caravan palace is een Franse Electro swing en Gypsy Jazz band uit Parijs en bestaat uit 6 leden.
Ze zijn als band begonnen in 2005 nadat 3 van de 6 members in waren gehuurd door een filmmaatschappij om een soundtrack te maken bij pornografische stomme films. Films dus waar niet in gesproken wordt maar waar puur het beeld z'n werk doet en uiteraard de bijgeleverde muziek.

Vandaar uit zijn ze verder gaan werken wat in 2008 resulteerde in een dubuutalbum wat het goed deed in Switserland, Belgiƫ en Frankrijk. Nu ze hun 2de album uit hebben lijken ze klaar voor de rest van Europa.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten