iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

30 oktober 2012

Killers bezingen Miss Atomic Bomb

Originele Miss Atomic Bomb
Het duurde maar liefst vier jaar voor The Killers met de opvolger van Day & Age kwamen, maar 18 september 2012 lag Battle Born dan toch echt in de winkels. Dat het zo lang heeft geduurd voordat er een nieuw album verscheen, komt voor een groot deel door de pauze die Brandon Flowers en co. twee jaar na de release van de voorganger inlasten. De bandleden gingen tijdelijk hun eigen weg en de meeste van hen gingen solo aan de slag. Zoals de heren zelf meerdere malen benadrukten, was het alleen maar een pauze, en niet het einde van The Killers.

'Miss Atomic Bomb' is de nieuwste single van Battle Born. Brandon liep al een tijdje met deze titel rond, voor hij de rest van het nummer schreef. De inspiratie komt van een beroemde foto uit 1957, met daarop een echte winnares van de Miss Atomic Bomb verkiezing.( In de Las Vegas-woestijn werden in die tijd atoom-experimenten gedaan en geloof het of niet, maar dat waren toeristische attracties.)

Brandon over de foto rechtsboven: “There’s a very iconic picture of the first Miss Atomic Bomb. A mushroom cloud-shaped bathing suit is covering her breasts. It’s a beautiful picture of this woman in the desert. I think she’s still alive. … When that was rattling in the brain, it’s so strong.”

Beluister de nieuwe single en laat me weten wat je er van vindt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten