iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

3 november 2012

Nieuwe single van Ben Howard heet Esmeralda

In de BBC1-radioshow van Zane Lowe premièrde Ben Howard voor het eerst twee nieuwe nummers van de The Burgh Island EP die woensdag digitaal is uit gekomen: Oats In The Water en Esmeralda. Ook presenteerde hij meteen de officiële videoclip bij het nummer Esmeralda.

De Britse singer-songwriter schijnt nogal van surfen te houden en deze video lijkt een ode aan de zee te zijn. Dit keer echter geen opgewekte, zonnige taferelen, maar dreigende beelden van de kolkende zee en vloedgolven tegen zwarte rotspartijen. En die sluiten perfect aan bij de donkere sfeer van Esmeralda.

Het onmiskenbare stemgeluid van Ben Howard is geschapen voor nummers als Esmeralda. Hij zuigt je mee het nummer in en daardoor is het net alsof het een heel kort nummer is maar je vergeet gewoon even alles als je naar zijn bijna hypnotiserende stem luisterd.

Tot voor kort wisten we eigenlijk nog niet zo veel van Ben Howard, en zijn eerdere singles deden dan ook niet zo veel bij ons terwijl ze bij onze zuiderburen al iets eerder door hadden dat het hier niet om een 1 dags vlieg gaat.
Keep Your Head Up kwam bij de Belgen al op 26 november 2011 de lijsten binnen en in Maart van dit jaar wist The Fear het tot plek 5 te schoppen.
Maar in Nederland ging dat minder snel want The Fear deed helemaal niets en Keep Your Head Up kwam op 24 Oktober 2011 uit en wist pas op 30 Juni van dit jaar de Top40 te enteren. Maar dat hij nu definitief is doorgebroken mag wel duidelijk zijn want na 19 weken staat hij nog steeds in de Top40 met dit nummer.
In de UP40 staat hij ook nog altijd hoog genoteerd en het zal niet lang duren voordat hij daar bezoek krijgt van Esmeralda want ook dit wordt een dikke hit.
Esmeralda is trouwens 1 van de 4 tracks op de binnenkort te verschijnen EP The Burgh Island welke ook in een gelimiteerde opgave (1000 stuks) op vinyl te verkrijgen via zijn website.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten