iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

26 november 2012

Nieuwe video: Nicki Minaj – Freedom

Naturel wil ik het niet noemen, maar Nicki Minaj doet inFreedom haar best om rustig over te komen. Statig zelfs, ingetogen. Want als er normaal één ding centraal staat in haar videoclip is het wel de explosie aan kleuren en gekke bekken. Die laat ze deze keer grotendeels achterwege. Freedom begint geheel tegen de verwachting in sober en zwart/wit.

Naarmate het nummer vordert komt er steeds meer kleur op het geplamuurde gezichtje van Nicki, evenals op de bomen en in de lucht. Als een soort symbool voor vrijheid, waar de zangeres volgens de lyrics door omgeven wordt. Verder ook veel sfeerbeelden die dat gevoel versterken, zoals een wegvliegende valk, een golvende zee en een verlaten treinspoor. Nicki duikt op met reusachtige witte en zwarte krullen – uiteraard gekleed in opvallende creaties – waarbij ze zich voor de gelegenheid dus opvallend rustig houdt. Ik durf het bijna niet te zeggen, maar wanneer ze in haar pantervel door de struiken wandelt lijkt ze zelfs…. menselijk!

De muziek

Kalm, is het woord. Veel kalmer zullen we de diva waarschijnlijk nooit horen. Als we door de tirades en provocaties heen luisteren horen we zelfs iets rustgevends in haar stem. Dit is geen stampende clubbanger zoals Starships, maar heeft zelfs een voorzichtige boodschap. Het nummer had echter nog veel beter kunnen zijn, als Nicki iets langer de tijd had genomen. Ze snapt schijnbaar nog steeds niet helemaal dat kwaliteit uiteindelijk belangrijker is dan kwantiteit.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten