Deze week hebben we een Draaischijf gekozen die muzikaal al best fijn is mede door de aparte sound. Maar de videoclip heeft ons volledig over de streep getrokken.
En ja, bij Greatest-Hits kiezen we liever niet op save maar zoeken we naar die platen die opvallen en die wat extra steun kunnen gebruiken.
En dus is Shugo Tokumaru deze week de draaischijf met KATACHI
Shugo Tokumaru is een Japanse singer-songwriter en multi-instrumentalist, die in mei 2004 debuteerde in Amerika met zijn album Night Piece. Hij creëert elk aspect van zijn muziek, inclusief teksten, muziek, arangementen, opnames en het afmixen. Hij staat bekend om de verscheidenheid aan instrumenten die hij gebruikt in zijn muziek, met behulp van meer dan 100 verschillende traditionele en niet-traditionele instrumenten in zijn platen. Tokumaru is tevens lid van de Japanse rock band Gellers. Tokumaru's album Port Entropy uit 2010 was zijn meest commercieel succesvolle album in Japan.
Maar daar gaat anno 2013 wellicht verandering in komen mede dankzij de videoclip die Shugo bij het nummer heeft gemaakt.
In de clip wordt gebruik gemaakt van de zogenoemde stop-motion techniek.
Stop-motion is een filmtechniek waarmee speciale effecten in films kunnen worden gecreëerd. De techniek is al bijna net zo oud als filmen zelf en was voor de komst van digitale animatie een van de primaire special effects-technieken in de filmindustrie. Stop-motionanimatie met kleifiguurtjes wordt claymation genoemd.
Voor stop-motion is een (digitale)camera nodig die in staat is om opnames frame per frame te maken. Eerst wordt het voorwerp dat op film moet bewegen in een bepaalde houding neergezet en met de camera wordt hiervan een frame geschoten. Vervolgens wordt de houding van de figuur een fractie veranderd en wordt er opnieuw één frame geschoten met dezelfde achtergrond. Dit wordt herhaaldelijk gedaan. Door vervolgens alle plaatjes achter elkaar (snel) af te spelen lijkt het alsof het voorwerp uit zichzelf beweegt. Dezelfde techniek past men ook toe bij tekenfilms. Voor een mooi, vloeiend effect kunnen het best 25 frames per seconde worden gebruikt.
Ga er maar eens lekker voor zitten en zorg dat je mond niet open valt als je ziet wat een bizar gave clip er bij deze aparte maar (als je hem wat vaker hoort) erg fijne aanstekelijke plaat.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten