iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

20 augustus 2013

Remschijf naar The New Shining


De band werd opgericht door de broers Xander "Nax" Stok (zang en gitaar) en Vincent "Vince" Stok (drums), en Arjan "R" Nijman (bas en backing vocals). De drie speelden daarvoor al zo'n 10 jaar met elkaar in diverse bands met namen als Lost Serenity, Chain en Dinos4Dinner. In 2006 werd besloten met z'n drieën verder te gaan onder de naam The New Shining. De bandnaam is ontstaan n.a.v. het boek The Shining van Stephen King, waarin het fenomeen 'shining' centraal staat. 'Shining' houdt zoveel in als communiceren zonder praten en linkt hiermee naar muziek als uniek communicatiemiddel.





In The New Shining neemt Nax voor het eerst de zang voor zijn rekening. Hiervoor speelde hij alleen gitaar. Ook schrijft hij alle teksten voor The New Shining. Voorjaar 2012 besluit drummer Vincent Stok de band te verlaten. In zijn plaats kruipt Roel van der Sluis achter de drumkit. De band wordt sinds 2011 op projectmatige basis bijgestaan door gitarist Evert Zeevalkink.

We kennen the New Shining natuurlijk van het nummer Can't Make Up My Mind, dat door alle groote radio stations in 2012 wordt opgepikt en op hoge rotatie wordt gedraaid en het eindigd zelfs op een 1571 ste plek in de jaarlijkse eindejaarslijst van Radio2 de Top2000.

Met Run Baby Run gaan ze zeker proberen om net zo'n hit te halen als met de voorganger.

Deze week de Remschijf!!!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten