iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

20 februari 2013

Muziek van toen in een jasje van nu

'En alle muziek, die overblijft, is de supersonische boem'. 

Dat schreef Annie M.G. Schmidt in 1971 in Vluchten kan niet meer, een nummer uit de musical "En nu naar bed" met muziek van Harry Bannink. Het hoort tot de bekendste van de honderden nummers die zij maakten en die inmiddels tot ons culturele erfgoed behoren. Want wie is er niet groot geworden met liedjes als De Twips en De oude Jacob?.

Vijftig jaar nadat Schmidt en Bannink voor het eerst samenwerkten blaast een nieuwe generatie musici hun werk nieuw leven in. En zo werden in het najaar van 2012 ruim twintig popmuzikanten uitgenodigd om een eigen versie te maken van een liedje van Schmidt & Bannink.
En zo hoor je onder meer Spinvis, Marike Jager, Tim Knol, Dave von Raven (The Kik), Alex Roeka, Anne Soldaat, Henk Koorn (Hallo Venray), Roos Rebergen (Roosbeef), Gerard van Maasakkers, Blue Grass Boogiemen, Janneke Nijhuis (The Deaf), JW Roy, Janne Schra, Eefje de Visser, Meindert Talma en Sam Valkenborgh (Fikxes).

Vanavond (woensdag 20-2) zal De Wereld Draait Door ook aandacht besteden aan deze speciale release. En ook al heeft het niet zo heel veel met de hedendaagse popmuziek te maken, wij wilden er toch even melding van maken want Annie M.G. Schmidt is een tijdloos fenomeen.

De opdracht was: "doe wat je het liefst doet, dan is het altijd goed."
Een muzikale ode met een eigengereide inslag. Anarchistisch, maar met eerbied. Voor de tekst, de muziek en de originele uitvoeringen, maar vooral ook met een stevige dosis eigenzinnigheid, maakten zij...

De Supersonische Boem.


Kleine Zwakke Vrouw door Marike Jager                       Emma Dilema door Dave von Raven (de Kik)


De Twips door Janne Schra                                           En Toen door Tim Knol

Geen opmerkingen:

Een reactie posten