iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

12 maart 2013

Dudettes are gonna MAKE IT LOUD

21 maart is pas de officiele release datum voor de nieuwe single van de Dudettes en hij gaat "MAKE IT LOUD" heten.
Wij tippen deze plaat voor een notering in de Nationale hitlijsten want hij is minimaal net zo catchy als de laatste van Caro Emerald, en de sound is lekker stevig maar niet overdreven.
De tekst zit in een mum van tijd in je hoofd en dan zing je hem de hele dag door.

Maar wie zijn de Dudettes dan zul je je afvragen?

Het verhaal van Dudettes lijkt voor sommigen misschien op een jongensboek (of meisjesboek) maar niets is minder waar.
Het is vooral het verhaal van keihard werken,lef en doorzettingsvermogen.
Cynthia,Ingrid en Zjoly weten wat het kost om iets te bereiken in de muziek industrie.

2012

2012 is het jaar waar in steeds meer puzzelstukjes op hun plaats vallen.
Bassist Jurgen Hakkeling beleefd zijn vuurdoop tijdens Eurosonic/Noorderslag.
Als gevolg van dit drukbezochte optreden (te midden van Emeli Sandé en Katzenjammer) wordt Dudettes in haar nieuwe bezetting door vele festivals geboekt. Ook verzorgen de Groningers het voorprogramma van de legendarische rockband de Golden Earring, waarvan de beelden gebruikt worden voor de videoclip van ‘Flinger’.

Het festivalseizoen wordt op het Museumplein in Amsterdam afgesloten met een optreden tijdens de Uitmarkt, dat op primetime wordt uit gezonden op Nederland2.
Nagenietend van hun nationale Tv-debuut wordt de band gevraagd om in oktober het voorprogramma van Moke te verzorgen.
Onvermoeibaar als ze zijn werkt Dudettes ondertussen aan de opvolger van hun debuutalbum.

Fuel for flying hormones

Samen met bassist Daniele Labbate vloog de band naar Cincinnati (Ohio,VS) om in de befaamde Studio The Bamboo Room van producer Erwin Muper hun debuutalbum op te
nemen. Na het tekenen van een distributiedeal met Rough Trade gaf Dudettes met de release van ‘Fuel for flying hormones’ in 2011 haar eerste visitekaartje af.
De energieke rockmuziek verkrijgt veel positieve aandacht van de media en een groeiende fanbase,
waar van een uitverkochte CDpresentatie in Paradiso het levende bewijs is. 2011 kent bovendien een hete zomer wanneer de heren van de Belgische rockformatie Triggerfinger tijdens een aantal shows (Luxor Live,013,Patronaat) meespelen en de band van bruikbare tips en adviezen voorziet.

Duitsland

De tomeloze energie van Dudettes op en naast het podium blijft niet onopgemerkt en resulteert zelfs in een buitenlands avontuur.
Dat de muziek van Dudettes ook in Duitsland aanslaat wordt duidelijk wanneer ze tijdens het L-Beach Festival voor een uitzinnig publiek van 3000 dames spelen. De
meiden worden na afloop als ware helden op de rode loper onthaald door enthousiaste fans. Dit buitenlandse avontuur smaakt naar meer en doet het energiepeil van de meiden nog meer verhogen!

Groningen

Je zou haast vergeten dat de dames ook nog 'gewoon' naar school gingen. Op de School voor de Kunsten in Groningen legden zij in 2009 de basis voor wat later uit zou groeien tot Dudettes.
De chemie tussen de drie meiden is zo groot dat haast vanzelfsprekend ook al hun spaarzame vrije tijd in de band wordt gestoken. Naast de reguliere lessen werken ze samen met bandcoach Alvin Lewis, Buffi Duberman (Rock Your English) en Bart Suer (The Real Band, Dox Records)
aan hun persoonlijke ontwikkeling en sound.
Cynthia,Ingrid en Zjoly studeren af in 2012.

DUDETTES zijn:

Zjoly Onrust – Zang
Cynthia Weiss – Gitaar / Zang
Ingrid Lodewegen – Drums
Jurgen Hakkeling – Basgitaar

Luister hier een stuk van de binnenkort te verschijnen single 

2 opmerkingen:

  1. De zang verzuipt een beetje in de mix, en (met alle respect voor deze dames) het is niet een heel verrassend of origineel nummer, it doesn't stand out from the crowd om het zo maar eens te zeggen. Jammer, maar dit gaat 'm niet worden denk ik.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dan zou ik zeggen dat je ze is live moet horen, dat is nog 100keer beter. Echt top nummer meiden!!

    BeantwoordenVerwijderen