iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

13 maart 2013

HeavyLight start Radio-offensief met live optredens op 3FM


We kregen van de heren van HeavyLight het volgende persbericht toegezonden en willen dat graag met onze lezers delen.

ROTTERDAM - 12 Maart 2013

De Rotterdamse rockband HeavyLight presenteerde afgelopen week haar debuutsingle “Hey”. Allart (lead zang – gitaar), Dylan (toetsen – zang), Sander (bas – zang) en Jerry (drums – zang) hebben sinds hun formatie in augustus 2011 reeds vele kleine en grote podia in Nederland bestegen. Met de presentatie van hun single richten ze hun pijlen op het festivalseizoen.

Enkele weken eerder nam HeavyLight een videoclip op in poppodium CapsLoc. In deze clip staan toeschouwers roerloos te kijken in legerformatie. De clip - die geregisseerd is door Laurens Troost (o.a. bekend van Destine) - laat ook een eerste glimp zien van de live performance van HeavyLight. De band gaat tot het uiterste om het publiek in vervoering te brengen.

Dat de band zichzelf graag live laat zien hebben ze afgelopen weekend bewezen: In 24-uur tijd stonden de mannen in 4 verschillende Radioshows op 3FM. Rob Stenders tijdens de afkondiging van het eerste optreden: “Ik word hier best sjagerijnig van, nu moet ik woensdag vroeg mijn bed uit om op ze te stemmen als nieuwe MegaHit.” Direct na zijn show schoof de band aan bij Ramon Verkoeijen en nog voor de spullen ingepakt waren belde Stenders om half twee ‘s nachts zijn collega Sander Hoogendoorn uit zijn bed om de ochtendshow te organiseren. Wederom viel het optreden in de smaak, want ook ‘s avonds was HeavyLight weer van de partij tijdens de Sanderdaynight show.

Een week eerder stond HeavyLight ook al bij 3FM, toen bij Herman Hofman. Hij was getipt door een van de figuranten van de videoclip en was direct overtuigd: “Het is niet de vraag óf deze band Serious Talent wordt op 3FM, maar wannéér!”. Ook die nacht bleef het niet bij één optreden, want Ingrid Perez wilde ook wat van HeavyLight laten horen in haar programma Vroeg of Laat Perez. Ook bij Radio 538 stond HeavyLight al in de schijnwerpers: zondag werd de single door luisteraars ‘gemaakt’ in Maak ‘t of Kraak ‘t.

De band is vastberaden om door te gaan, het offensief gaat verder: Aankomende donderdag staat HeavyLight tussen 1:00 en 4:00 in het programma van Lieke Veld op 3FM en op 30 maart zijn ze wederom te gast bij Herman Hofman in de Freaknacht op Nederland 3 en 3FM.

In de 20Under staan ze op dit moment op nummer 2 en komend weekend springen ze zeer waarschijnlijk uit die 20Under de UP40 in. HeavyLight timmert aan de weg als een malle en dat blijft bij ons niet on-opgemerkt natuurlijk.
Check hieronder nogmaals het fantastisch lekkere "Hey" van de mannen en koop die plaat op iTunes!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten