iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

9 april 2013

Remschijf voor Circles





De eerste Remschijf gaat naar de fantastische nieuwe single van Krystl.

Krystl, de artiestennaam van Krystl Pullens, (Santpoort-Noord, 2 juli 1983) is een Nederlandse zangeres/songwriter.
Krystl werd in november 2010 verkozen tot 3FM Serious Talent met haar single Golden Days. In april 2011 won ze de 3FM Award voor Beste Nieuwkomer, in oktober 2011 won ze een Edison in de categorie 'Beste Nieuwkomer'.

Krystl groeide op in Santpoort-Noord. Na in eerste instantie te zijn aangenomen op een dansacademie koos ze in 2000 voor een zangcarrière. Ze studeerde twee jaar aan het Rotterdams Conservatorium en hierna aan de popacademie in Enschede. Tijdens de studie in Enschede richtte ze in 2003 met een aantal medestudenten (Rob Eeftink, Kobus Groen, Bart Jan Manten, Rogier Grosman), de band L.I.N.E. op. In de band L.I.N.E. trad Krystl niet alleen op als zangeres, maar hield zich tevens bezig met het schrijven van liedjes samen met gitarist Bart Jan Manten. Vanaf 2005 werd zij een van de vaste achtergrondzangeressen van Do.
In juni 2006 studeerde Krystl af aan de popacademie en op 4 oktober 2009 speelde de band L.I.N.E haar afscheidsconcert.
Op 19 november 2010 werd de eerste solo-single van Krystl uitgebracht, Golden Days. Deze plaat werd eerder al gebruikt in een reclamespot van Martini Spumante. Deze single is mede door Krystl geschreven. Op 6 mei 2011 kwam in samenwerking met Universal haar debuutalbum 'Rolling' uit.




Nu komt deze zangers met de geweldige plaat circles waarvan de cover van de cd single is ontworpen door de dochter van Angela Groothuizen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten