iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

16 april 2013

Remschijf voor Daft Punk.



Daft Punk is een Frans house en electro-duo bestaand uit Thomas Bangalter en Guy-Manuel de Homem-Christo. Als jonge artiesten werden ze midden jaren 90 plotseling bekend. Samen met artiesten als Laurent Garnier en Motorbass zijn ze pioniers van de Franse dance muziek en behoort Daft Punk tot de grootste vernieuwers van housemuziek van de late jaren 90 en is het dé groep die de 'French Touch'-house populair maakte.


Daft Punk begon als de punkband 'Darlin' in de tienerjaren van het duo. Het was geen succes. Het blad Melody Maker noemde in een recensie de band 'a bunch of daft punk' (een zooitje onnozele/slappe punk). De groep viel uit elkaar - Laurent Brancowitz vertrok om door te gaan in de indie-rockband Phoenix - en alleen Thomas en Guy-Manuel bleven over. Samen produceerden ze wat om vervolgens dit op een feest aan Orde Meikle en Stuart McMillan van het Soma-label te overhandigen. Samen brachten ze in 1993 hun eerste single, The new wave uit op het bekende Schotse label Soma, onder de van Melody Maker overgenomen geuzennaam 'Daft Punk'. Deze single werd vrij snel opgevolgd door de eerste hit Da funk.
In 1996 tekenden ze bij het grote Virgin-label, waar hun eerste album Homework op uit kwam, waarop naast Da funk ook onder andere Around the world stond. Homework is een van de meest indrukwekkende en succesvolle housealbums. Het ontketent een ware French-house hype en Daft Punk komt in een korte tijd bij de grote namen van de dancemuziek. Ze treden ook toe tot The Mongoloids.

Nu zijn deze gasten terug met een geweldige single die ze samen met Pharell Williams hebben gemaakt.
Met Get Lucky gaan zij zeker een hit scoren en daarom deze week in de spotlights: Daft Punk Ft. Pharell Williams.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten