iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

11 juni 2013

Draaischijf + De Jeugd Van Tegenwoordig = De Formule

De Jeugd van Tegenwoordig heeft afgelopen vrijdag zijn nieuwe single “De Formule” uitgebracht! Dit nummer "wat er zomaar plotsklaps ineens was" is de eerste single die de mannen van DJVT uitbrengen van hun op 27 september te verwachten vierde album. Ook dit album is weer volledig geproduceerd door Bas Bron en er zijn geen gastbijdragen.

“De Formule” is weer een idioot lekkere en lijpe track geworden die meteen in je hoofd blijft zitten. Aan het einde van het nummer gaan ze helemaal los en hoor je een monotone bijna irritant wordende deun door het nummer heen gaan. Zet je dat als achtergrond muziekje op dan wordt je er wellicht zelfs echt gek van, maar als je hem lekker hard zet dan heeft het de uitwerking die het moet hebben want je gaat los op die plaat.
Bij Giel Beelen op bezoek van de week op 3FM lieten de mannen al doorschemeren dat ze op Lowlands tegen de avond zijn geprogrammeerd in de Alpha tent! Het moet heel gek lopen als dan niet de hele tent uit zijn dak gaat op "De Formule"

De videoclip is vandaag uitgekomen en ook die is weer van hoge kwaliteit. In de clip zie je een ouder echtpaar de ene keer een saai leven lijden, en de andere keer zitten ze samen in een lazergame. tussendoor zie je de mannen van DJVT in hun meest coole outfits voorbij komen terwijl ze hun teksten op je af spugen.
De attitude die de mannen uitstralen is zo waanzinnig vet dat je alleen daarom al de hele clip blijft afkijken en aan het einde van de clip staan ze voor een huis dat de naam "Kante Clair" heeft gekregen. Niks mis mee zou je zeggen maar het zou ons niets verbazen als dit weer 1 van de woordspelinkjes is van 1 van de DJVT members voor Kant en Klaar.

Het vierde album wordt de opvolger van “De Lachende Derde” uit 2010. Deze plaat behaalde de gouden status. Ook deed het album het goed in België. De bekendste nummers van dit album zijn “Sterrenstof“, “Elektrotechnique” en “Get Spanish“.

1 opmerking:

  1. in tegendeel, kante clair is de naam van het huis: http://goo.gl/maps/LLxa2

    BeantwoordenVerwijderen