iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

9 juli 2013

Beetje vreemd maar wel erg lekker

De kop van dit artikel doet je wellicht denken aan een reclame voor rivella limonade, maar niets is minder waar.
Het gaat namelijk over de single "Charles Manson Is Jesus Christ" welke wordt vertolkt door JJ Brine en Lena Marquise.
Op zich niks mis mee denk je, zeker als je de track hoort want het is gewoon een vet lekkere track. Maar ze brengen deze single niet uit onder de namen JJ Brine & Lena Marquise of JJ & Lena, maar ze noemen zichzelf The Labiancas.
En laat dat nou de achternaam zijn van de mensen die door Charles Manson in 1969 zijn gemarteld en uiteindelijk gedood. Leno en Rosemary Labianca vonden op 10 augustus 1969 de dood nadat ze eerst waren vast gebonden om vervolgens te worden doorzeefd met massteken. Rosemary had meer dan 40 steekwonden en Leno werd achter gelaten met een vork in zijn maag en een mes in zijn keel. Ook had de Manson familie het woord WAR in zijn buik gekerfd en stond er op de muren Death To Pigs, Rise en Helter Skelter.
En juist daarom is het dus best een beetje luguber dat je een song maakt die Charles Manson Is Jesus Christ heet en dat je dat dan doet met The Labiancas als groepsnaam.

Maar de plaat is te lekker om te boycotten dus dat doen we dan ook maar niet.
De clip is op zijn zachtst gezegd ook best vreemd te noemen maar die muziek.........het is gewoon een lekkere plaat.

JJ Brine is een singer/songwriter uit ijsland en doet naast musiceren ook nog aan vidual arts. Hij omschrijft de muziek die hij maakt als Electronische Spirit Music waarbij hij ook werkt met vocal transformers om zo ook een andere stem te creĆ«ren, en die 2de stem noemt hij zijn tweeling zus. Solo treed hij als In Addiction op en  dit project is dus The Labiancas en die groep omschrijft hij als een Charles Manson concept band.
Brine zegt ook dat hij bezeten is door een demon die hem zo gefascineerd maakt in Manson.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten