iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

3 juli 2013

Upcoming-Hits Stilte

3 juli 2013 gaat voor vele muziekliefhebbers de boeken in als een zwarte dag, want we hebben zojuist de bevestiging gekregen van de Upcoming-Hits webmaster dat hij er in 1 klap mee gestopt is.
Wat begon als een idee groeide langzaam uit tot een hobby, maar die hobby groeide maar door en snoepte langzaam maar zeker alle vrije tijd op.
Naast het werk was er nauwelijks meer tijd voor andere dingen dan de weblog want met 1200 tot 1700 bezoekers per dag moet je wel met grote regelmaat nieuwe releases brengen.
Het werd een dagtaak om steeds weer als eerste de beste releases te pakken te krijgen. Uren speuren over internet opzoek naar de info die nog niemand anders brengt in Nederland.

En tja, wij van Greatest-Hits doen ons best hoor om leuke releases te brengen, en zo nu en dan hebben we ook wel een echt primeurtje......Maar Upcoming-Hits was simpelweg het beste in de verstrekking van nieuwe releases. Wij krabden ons regelmatig achter het oor met de vraag......waar haalt hij ze vandaan.

Ik ben ongeveer 1,5 jaar geleden met Henk in het avontuur Upcoming-Hits gesprongen, na een half jaar bleek dat wij beide een ander idee hadden omtrent een weblog met verse releases.
Uiteindelijk besloten we ieder ons eigen blog te gaan bijhouden op onze eigen manier.
Aangezien het Henk zijn idee was een blog te starten ging hij verder met de Upcoming-Hits blog en ik moest weer een nieuwe naam verzinnen.

Ik startte dus Greatest-Hits samen met Remco en al snel ging ook onze weblog redelijk wat bezoekers trekken, maar bleven we toch wel een beetje jaloers naar Upcoming-Hits kijken hoe Henk dat in zijn eentje toch flikte met zoveel mooie releases en vooral ook, mooie reviews.
De bezoekers teller op Upcoming-Hits leek wel een stopwatch zo snel draaide de cijfers rond en al snel zagen wij de teller met 1000 per dag omhoog schieten.
Wij kwamen en komen daar totaal niet in de buurt met een gemiddelde van 350 tot 400 bezoekers per dag maar wij schrijven dan ook geen stukjes voor de 3FM MegaTop50 site.
Jaja Upcoming-Hits was mede verantwoordelijk voor een x aantal reviews op de 3FM site en dat had Henk allemaal voor elkaar gekregen door alleen maar zijn weblog te starten. En op een gegeven moment werd er met Henk contact opgenomen door de Mega Top50 met het verzoek of hij niet voor hun wilde schrijven.

Al met al heeft Henk in 1,5 jaar een enorme prestatie neergezet door vanuit het niks een toonaangevende weblog te worden in Hitland en waar ook de artiesten zijn email adres op een gegeven moment wisten te vinden om hem alvast wat inside info te geven over aankomende releases.

Kortom, we hebben 1,5 jaar mogen genieten van Upcoming-Hits en we gaan de weblog zeker missen.
We hopen dat Henk op een gegeven moment de zin weer vind om het bloggen weer op te pakken op een iets lager pitje zodat het niet boven de pet groeit en het al zijn vrije tijd opslokt.

We zien je graag terug op het internet Henk.

Cheerio

Remco & Sjon

En onderstaande titel leek ons wel van toepassing in deze ;o)

3 opmerkingen:

  1. Wij krapte ons regelmatig achter het oor? Bedoelen jullie soms "wij krabden"? Het is immers "wij krabben" en niet "wij krappen"? O ja, en als het al krapte was dan zou een n erachter niet misstaan ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jammer dat u Anoniem reageert want zo'n scherp oog verdient een pluim. het vouwtjuh is inmiddels hersteld en wij danken u hartelijk voor de oplettendheid en het doorgeven van het foutje. Dit wordt zeer zeker gewaardeerd.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. En dan de vraag.. Waar vind ik nu de nieuwe single-releases?!
    Er is een andere site, http://www.mega-media.nl/releases.php?type=single, maar die is zo onoverzichtelijk en volgensmij niet eens altijd up-to-date.

    Alles van upcoming-hits is verwijderd. Ik kan op geen enkele manier met de blog in contact komen; e-mail, twitter.. Niets is er nog.

    Als jullie aan Henk kunnen vragen waar hij al die informatie vandaan haalt, zou dat enorm schelen! Ik gebruikte de site héél vaak, omdat ik bij een radiostation werk en dan is dat nog wel eens handig! ;p

    BeantwoordenVerwijderen