iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

17 december 2013

Remschijf voor Kelly Clarkson


Het is bijna Kerst en ook de Remschijf gaat hierin mee. Deze week is Underneath The Tree van Kelly Clarkson de Remschijf.

Kelly Brianne Clarkson werd geboren in de Amerikaanse staat Texas, waar ze haar jeugd doorbracht. Ze is het derde en jongste kind van Jeanne Ann Rose, een lerares van Griekse en Ierse afkomst, en Stephen Michael Clarkson, een gewezen ingenieur van Welshe afkomst.

Clarkson had geen gemakkelijke jeugd, vooral door de scheiding van haar ouders – ze was toen zes jaar oud. In het nummer Because of You uit 2005 heeft ze dit thema verwerkt. Haar broer ging bij haar vader wonen, haar zus bij haar tante en Kelly bleef bij haar moeder.

Clarkson was een meisje dat graag zong, en op dertienjarige leeftijd werd haar gevraagd te zingen in het koor van haar middelbare school. Dit aanbod nam ze aan en vanaf dit moment had ze de kans om haar stem te trainen. Nadat Clarkson het diploma van de middelbare school behaalde, besloot ze samen met een vriendin naar Los Angeles te verhuizen om mee te gaan doen met audities en om demo's op te sturen naar platenmaatschappijen. Clarkson en haar vriendin waren net een paar uur ingetrokken in hun appartement toen het appartementencomplex volledig uitbrandde. Op het moment van de brand waren zij niet in het gebouw aanwezig. Dit betekende meteen het eind van de reis en ze keerden terug naar Texas.

In april 2013 kondigde Clarkson aan bezig te zijn met het opnamen voor haar eerste kerstalbum. Het album en de single Underneath The Tree komen eind dit jaar uit. Voor dit album werkt ze samen met Kurstin, Shontelle, countrymuzikanten Ronnie Dunn en McEntire en Trisha Yearwood. Ze kondigde ook aan om plannen te hebben voor haar zevende studioalbum in 2014.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten