iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

9 december 2013

Top2000 Classic

De Top2000 stemweek op radio2 is voorbij en we weten inmiddels ook dat de Top3 ongewijzigd is gebleven. Led Zeppelin dus weer op 3, Eagles op 2 en Queen met Bohemian Rhapsody op 1. 
Ondanks die ietwat saaie Top3 zijn wij van Greatest-Hits toch nog altijd fan van de Top2000 en zullen dus dagelijks aandacht besteden aan de top2000 door middel van de Top2000 Classic.
Iedere dag doen we dus een greep uit de Top2000 kast van vorig jaar en die clip zetten we voor je op de weblog.
Heb jij nou ook een plaat die je eigenlijk wel als Top2000 Classic wil bestempelen stuur hem dan naar ons toe en wij gaan er mee aan de slag.

De Classic van vandaag:

CURTIS MAYFIELD

QueenAmerikaanse zanger die vooral bekend is van zijn nummers waarin hij de achterstand van de zwarte bevolking in de VS aan de kaak stelt. Curtis Mayfield verschijnt in 1958 voor het eerst in de muzikale wereld als hij met Jerry Butler, Sam Gooden, Richard Brooks, en Arthur Brooks de Impressions opricht.

MOVE ON UP
In 1970 verlaat Curtis Mayfield de groep The Impressions. Hij brengt in datzelfde jaar zijn debuutalbum Curtis uit met daarop deze single 'Move On Up'.
Vorig jaar kwam deze plaat de Top2000 in mede dankzij een actie van Ton van Hoof die met medewerking van Leo Blokhuis via multimedia de plaat onder de aandacht wist te brengen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten