iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

6 januari 2014

Eurythmics voor 1 keer weer samen ter ere van The Beatles





The Recording Academy heeft maandag 6 januari aangekondigd dat het legendarische Britse duo David A Stewart en Annie Lennox (Eurythmics) zal optreden tijdens "The Night That Changed America: A Grammy Salute To The Beatles." Het event zal op 27 januari (een dag na de uitreiking van de Grammy Awards) worden opgenomen in het Los Angeles Convention Center.


Grammys producer Ken Ehrlich, produceert naast de Grammy Awards ook the Beatles special, en Dave & Annie leek hem een zeer geschikt duo om de iconische groep te eren met een optreden.

Ken Ehrlich was tijdens zijn zoektocht naar artiesten voor de special niet alleen opzoek naar artiesten die een Beatles nummer zouden kunnen vertolken, maar hij wilde ook dat de artiesten daadwerkelijk begrijpen wat The Beatles betekend hebben voor de popmuziek. En bij dit Britse duo was dit in alle opzichten het geval.

Eurythmics, verkocht miljoenen platen/CD's en scoorde vele grote hits waaronder "Sweet Dreams (Are Made of These)," In 1981 brachten ze hun debuutalbum uit en volgens Ehrlich waren zowel Dave als Annie enthousiast over het idee dat ze zouden optreden tijdens het tribute to the Beatles.

Ehrlich wilde nog niet zeggen welke Beatles songs het Britse duo zal gaan doen, maar wel verklapte hij dat John Mayer en Keith Urban samen het nummer "Don't Let Me Down," zullen doen en dat Alicia Keys samen met John Legend "Let It Be." als duet gaan neerzetten. Ook maakte hij bekend dat Maroon 5 het podium zou gaan betreden.

De special zal worden uitgezonden op 9 februari door CBS en dat is dan precies 50 jaar nadat the Beatles hun debuut maakte tijdens de Ed Sullivan Show. Destijds schakelde er zo'n kleine 73 miljoen mensen in om te kijken naar de start van de FAB4 en dit wordt nog altijd gezien als 1 van de belangrijkste culturele momenten in de TV geschiedenis.
Ehrlich kon nog niet bevestigen of Paul McCartney en of Ringo Star van de partij zullen zijn maar die kans is natuurlijk wel nadrukkelijk aanwezig aangezien beide heren nog altijd optreden. Wel is bekend dat de heren 2 dagen voor het event geëerd zullen worden met een lifetime achievement award tijdens the Recording Academy's Special Merit Awards in Los Angeles.

De special zal ongeveer een 12 tal optredens bevatten en naast Eurythmics en de 3 andere genoemde acts zullen de andere namen snel volgen vertelde Ehrlich.
En om nog even terug te komen op welke song Dave & Annie eventueel zullen spelen wijzen we je graag op de cover die Eurythmics in 1987 opnam van het Beatles nummer "Come Together" wat niet op de reguliere release stond van het album Savage uit 1987, maar wel op de deluxe edition die later werd uitgebracht.
Een clip is er nooit van gemaakt uiteraard maar we hebben wel de audio voor je.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten