iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

3 januari 2014

GrandMix 2013 door Ben Liebrand


Afgelopen dinsdag beleefde de GrandMix 2013 van Ben Liebrand zijn première op Slam!FM, maar wij van Greatest-Hits hadden hem toen al gehoord omdat we de CD versie al in huis hadden.
Wij hebben hem namelijk bij Ben Liebrand zelf besteld via zijn website, en dus werd de 3CD box al op de dag van uitzending in de bus gegooid.
Die service vind je niet op heel veel online shops denken wij en dus is het wel even het vermelden waard ;o)

Wij hebben de mix dus direct op gezet dinsdag en de volume knop volledig naar rechts gedraaid en dat was de juiste beslissing. De mix begint uiteraard met het ongeëvenaarde Ben Liebrand intro, en waar je normaal na het intro direct beukende beats hoorde is er dit jaar plaats voor rustige songs.
De GrandMix lijkt in opbouw dus terug te grijpen naar het oude format wat we van Ben gewend waren bij de 1 uurs jaarmixen uit de periode 1983 - 1992.
En dat pakt helemaal niet verkeerd uit hoor want zo starten we dus met Same Love van Macklemore & Ryan Lewis, en gaan we vervolgens via Flume, Major Lazor en Nicky Minaj langzaam naar de wat snellere songs. halverwege CD1 komen we Avicii's monsterhit Wake Me Up tegen maar ook Bakermat's Zomer en Martin Garrix zijn Animals vind je al op het eerste schijfje.

Schijfje 2 heeft al wat meer tempo en warmt ons o.a. via Sharon Doorson, Basto en Ke$ha en Eva Simons op voor de absolute climax op CD3. En als we dan eenmaal op dat derde glimmertje zijn aanbeland is er geen houden meer aan. We beginnen nog redelijk chill met Icona Pop's I Love It, maar al snel gaan we via Armin van Buuren, Pitbull en Erik Arbores naar het hardstyle gedeelte waar je absoluut niet meer stil bij kan blijven zitten.
Headhunterz, Yellow Claw, Wildstylez, Code Black, het komt allemaal voorbij om vervolgens weer te eindigen met het Ben Liebrand Outro.

Mixtechnisch "zo is op internet te lezen" is Ben dan misschien niet helemaal tot het gaatje gegaan, maar wij van Greatest-Hits zijn dol enthousiast over deze GrandMix. De overgangen zijn uiteraard superstrak gemixed en al hoor je wat minder vaak de volgende track er langzaam in komen het past allemaal en je hebt echt het idee dat je naar 1 geheel aan het luisteren bent.
Dus wil jij een muzikale samenvatting van 2013, koop dan gerust de GrandMix 2013 bij Ben Liebrand op zijn site. Niet in een winkel of bij een online shop maar gewoon bij Ben zelf via http://liebrand.com/cd/shop/ want op die manier steun je de maker van deze mix optimaal en help je mee aan het in stand houden van de  GrandMixen reeks. En denk nou niet dat je de GrandMix 2013 al hebt als je de Slam!FM versie hebt opgenomen want die verschilt van de CD versie. Op de CD versie staan nummers die in de radioversie niet voorkomen en andersom precies zo. Dit alles vanwege rechtenkwesties, dus eigenlijk moet je beide versies hebben ;o)
Om je een beetje warm te maken hebben we een paar minuutjes van de radioversie voor je die je hieronder kunt beluisteren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten