iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

4 maart 2014

Coldplay's Midnight verrassende Draaischijf

Chris Martin (zang) , Jonny Buckland (gitaar) , Will Champion (drums) en Guy Berryman (bassist) lanceerde Dinsdag 25-2-14 de track “Midnight”.
Midnight komt op het 6e studio album van Coldplay, dat later dit jaar zal verschijnen op Atlantic Records. Het is een iets ander en donkerdere sound dan we gewend zijn van de band, maar het kruipt echt onder je huid. De Londense producer Jon Hopkins is mede verantwoordelijk voor het ietwat ingetogen electrogeluid van 'Midnight'. Hij was eerder al co-producer van Viva La Vida (Or Death And All His Friends). Midnight wordt zeer waarschijnlijk geen echte officiele single maar wij vonden hem te goed om hem niet in de schijnwerpers te zetten.  Wat wel de nieuwe single wordt is inmiddels ook bekend geworden en dat is de track Magic. In mei wordt die single van de mannen officieel uitgebracht maar de audio hiervan is al wel te beluisteren bij ons op de blog.

Het succes van de band startte in 2000 met het album Parachutes en de single “Yellow”. Maar eigenlijk begon het al in 1996, waar Chris Martin, Will Champion, Guy Berryman en Jonny Buckland elkaar ontmoeten op the University College School in Londen. Onder de naam Starfish jammen de mannen samen en schrijven hun eerste songmateriaal.
Inmiddels heeft Coldplay 17 hits gescoord in de Nederlandse Top40, waarvan 2 nummer 1 hits! (Talk en Viva La Vida) Midnight is het 2de nummer van hun te verwachten album wat ze wereldkundig maken, de eerste track was Atlas. Dit nummer is het main theme van de Amerikaanse science-fiction drama film The Hunger Games (Catching Fire) gebaseerd op het boek Cathing Fire van Suzanne Collins voor The Hunger Games triologie. 

En omdat de officiele versie van Midnight best wel sombertjes klinkt hebben we er ook even een hele vette remix bij gezocht waardoor Midnight in eens een heerlijke club track is geworden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten