iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

28 april 2014

Eurovision Songfestival Oostenrijk

In mei is het weer zo ver, dan gaan de landen weer strijden om het Eurovisie Songfestival te winnen.
Voor Nederland gaan Waylon en Ilse DeLange naar Kopenhagen, maar wie gaan er nog meer?
Wij stellen ze aan je voor .......

Bron: songfestival.nl



Oostenrijk
Conchita Wurst - Rise Like A Phoenix

Conchita Wurst is de Oostenrijkse inzending voor de aankomende editie van het Eurovisie Songfestival. Conchita Wurst werd geboren als Tom Neuwirth in 1988 in Gmunden,
Oostenrijk. Tom droomde altijd al van een carrière in de showbiz. In 2006 begon zijn carrière door deelname aan de talentenjacht 'Starmania'. Een jaar later voegde hij zich bij de boyband 'Jetzt Anders!', maar de jongensgroep viel binnen dat zelfde jaar nog uit elkaar. Daarna was het even stil rondom Tom, totdat de zanger in 2011 zijn opwachting maakte als travestiet Conchita Wurst in de talentenjacht 'Die Große Chance'. Hierna nam de populariteit van Conchita Wurst snel toe, in 2012 deed ze mee met de preselectie van het songfestival. Met het nummer 'That’s What I Am' stootte ze zelfs door tot de grote finale. Hierin verloor ze nipt van hiphop groep Trackshittaz, die vervolgens laatste werden in Bakoe. Begin 2014 koos de Oostenrijkse publieke omroep Conchita Wurst als inzending voor het Eurovisie Songfestival in Kopenhagen. Haar deelname is niet alleen een grote eer op muzikaal gebied, ook wil ze een belangrijk statement tegen discriminatie maken.

Conchita zal het nummer 'Rise Like A Phoenix' zingen. Het nummer is geschreven door Charly Mason, Joey Patulka, Ali Zuckowski en Julian Maas, een team ervaren componisten. De zangeres heeft gekozen voor een bijna James Bond-achtige power ballad. Zal Conchita na twee jaar weer de finale voor Oostenrijk kunnen bereiken?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten