iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

28 april 2014

Eurovision Songfestival Polen

In mei is het weer zo ver, dan gaan de landen weer strijden om het Eurovisie Songfestival te winnen.
Voor Nederland gaan Waylon en Ilse DeLange naar Kopenhagen, maar wie gaan er nog meer?
Wij stellen ze aan je voor .......

Bron: songfestival.nl



Polen
Donatan & Cleo - My Słowianie (Slavic Girls)


Producent Donatan (Witold Czamara, geboren 2 september 1984 in Krakau) en zangeres Cleo (Joanna Klepko, geboren 25 juni 1983 in Warschau) zijn de Poolse deelnemers aan het Eurovisie Songfestival 2014 in Kopenhagen.

Donatan is een bekende muziek producent in Polen. Hij begon met optreden in 2002 en raakt snel bekend in de Poolse hiphop scene. In 2007 brengt hij zijn eerste en enige album uit: 'Brudne południe'.

Cleo zingt ondermeer op jonge leeftijd in het Gospel koor Soul Connection, waar ze haar stem ontwikkeld. De zangeres nam ook deel aan het eerste seizoen van de Poolse versie van X Factor. In 2013 gaat Cleo de samenwerking aan met producent Donatan. Ze maken samen het nummer dat ook voor het Eurovisie Songfestival gebruikt gaat worden.

'Slavic Girls' (My Słowianie) is de Poolse inzending voor het Eurovisie Songfestival 2014. De single kwam in Polen al eens uit en bereikt daar een top 10 positie in de Poolse hitlijsten. Het liedje werd ook op internet een hit, met meer dan 39 miljoen mensen die de videoclip bekeken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten