iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

28 april 2014

Eurovision Songfestival Roemenië

In mei is het weer zo ver, dan gaan de landen weer strijden om het Eurovisie Songfestival te winnen.
Voor Nederland gaan Waylon en Ilse DeLange naar Kopenhagen, maar wie gaan er nog meer?
Wij stellen ze aan je voor .......

Bron: songfestival.nl



Roemenië
Paula and Ovi - Miracle


Paula (Paula Seling, geboren 25 december 1978 in Baia Mare, Roemenië) en Ovi (Ovidiu Cernăuțeanu, geboren 23 augustus 1974 in Botoşani, Roemenië) zijn het Roemeense duo dat meedoet aan het Eurovisie Songfestival 2014 in Kopenhagen.

Paula is een bekende zangeres en TV persoonlijkheid, die meer dan dertien albums en twintig singles uitbracht. Ze speelde vanaf haar zesde piano en ging op haar tiende bij het schoolkoor, waar ze haar passie voor muziek ontdekte. Haar muzikale carrière nam een vlucht toen ze haar album 'De Dragoste' uitbracht. Eén van de singles van dit
album wordt bekroond met de titel 'Hit van het jaar'. Haar definitieve doorbraak volgt in 2002, als ze een aantal awards wint voor onder andere 'beste performer'. Paula heeft ook een goede relatie met het Eurovisie Songfestival, ze doet in totaal zes keer mee met de nationale voorronde. In 2010 lukt het haar, samen met Ovi, om zich te plaatsen voor het Eurovisie Songfestival. In Oslo bereikt ze een derde plaats, wat het beste resultaat voor Roemenië sinds tijden is. In 2014 doet Paula, samen met Ovi, opnieuw mee aan het Eurovisie Songfestival.

Ovi won zijn eerste talentenjacht op zijn veertiende. Hij deed ervaring op door te spelen in bands en vertrok op zijn achttiende naar Tokio. Ovi verbleef hier echter maar een jaar, waarna hij ervoor koos om in Noorwegen te gaan werken. Hij verdiend zijn geld lange tijd met het spelen van piano in Noorse- en Deense bars. In 2009 besluit Ovi mee te doen aan de Noorse nationale voorronde voor het Eurovisie Songfestival. Hij bereikt de finale, maar moet het in deze finale afleggen tegen Alexander Rybak, de latere winnaar van dat Eurovisie Songfestival. Een jaar later probeert hij het nog een keer, maar dit keer voor zijn vaderland Roemenië. Samen met Paula Seling wint hij de voorronde en eindigt uiteindelijk als derde. In 2014 wint Ovi opnieuw de nationale voorronde. Daardoor mag hij samen met Paula Seling Roemenië vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2014 in Kopenhagen.

Met hun liedje 'Miracle' wisten Paula en Ovi de kijker en de vakjury te overtuigen. ‘Miracle’ is een swingend dance nummer dat geschreven is door Deense en Noorse schrijvers. Het is duidelijk dat het een populair liedje gaat worden, maar de grote vraag blijft of Paula en Ovi hun resultaat uit 2010 kunnen evenaren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten